Liefdesnest

Uit Beeld en Geluid Wiki
Ga naar: navigatie, zoeken
Periode1995-1999
Beschikbaar in archiefNiet beschikbaar
GenreMagazine
Decennia1990-1999
Lengte120'00"
Mediumtelevisie


Beschrijving

Programma over liefde en relaties in de weekende gepresenteerd door Christine van der Horst en op werkdagen door Carolina Mout. Het programma wordt laat in de nacht uitgezonden voor zij die niet gaan stappen, maar lekker thuis zitten. Liefdesnest wordt uitgezonden als onderdeel van Call TV. Na een aantal maanden verzorgt Inge Ipenburg de presentatie voor de uitzendingen doordeweeks.

Per uitzending staat één onderwerp centraal dat tevens dient als de invalshoek voor bellers. In het programma worden reacties van kijkers behandeld en ook het maken van romatische afspraakjes komen aan bod. Zo wordt aan de hand van binnengekomen telefoontjes en ingestuurde video's gepoogd een date tot stand te brengen. De spelletjes die worden gespeeld hebben ook betrekking op liefde en relaties.

Als het programma in maart 1996 verhuist naar de middag wordt het programma aangepast en is het een kruising tussen de formule van Catherine Keyl en Maya Eksteens Lief en leed. In 1996 verschijnt er een boek waarin 13 uitzendingen van twee uur zijn bewerkt tot verhalen.

In 1997 wanneer Call TV wordt omgedoopt tot Veronica live verhuist het programma mee. Tijdens de speciale Veronica live nachtuitzending ter gelegenheid van de winterprogrammering van Veronica op 30 augustus 1997 is het programma als vanouds weer eens te zien diep in de nacht.

Makers

Presentatie Christine van der Horst (1995-1999), Carolina Mout (1995), Inge Ipenburg (1995-1996), Dorothé Straeter (1996)

Regie Johan Boerman

Veronica (HMG)