Dans in Nederland

Uit B&G Wiki
Periode1991
Beschikbaar in archiefBeeld en Geluid
GenreKunst en cultuurprogramma
Decennia1990-1999
Lengte37'
Mediumtelevisie

Shot


Beschrijving

Dans in Nederland is een serie bestaande uit vier documentaires over professionele dansgroepen uit Nederland en België. De insteek van de reeks documentaires is om van afstand naar een dansgroep te kijken en met behulp van een, per aflevering andere, verhaallijn het geheel bij elkaar te houden. Onderwerpen die behandelt worden in de reeks zijn: Dansgroep Krisztina de Chatel, Djazzex - Modern Jazz Dance Company, Reflex en Introdans.

In elke aflevering komen zowel schrijvers, regisseurs als dansers en technische medewerkers aan het woord. De scenes worden aan elkaar verbonden door interviews van Hans Hulscher. Bij deze interviews is Hans Hulscher niet zelf in beeld. De eerste uitzending is op 24 januari 1991. Hierna wordt er wekelijks een nieuw deel uit de documentaire reeks uitgezonden.

Makers

Redactie en interviews Hans Hulscher

Regie Astrid Wortelboer

Productie Sandra Beerends

NOS

Achtergrondinformatie

De vierdelige documentaire reeks is oorspronkelijk een idee van regisseur Astrid Wortelboer. Vanuit haar werk als televisieproducente bij de NOS kent ze Hans Hulscher, samen zetten ze de productie op poten. Het Stimuleringsfonds voor Nederlandse Culturele Omroepprodukties zorgt voor de financiele bijkdrage.