De Latooys

Uit B&G Wiki
De Latooys in 2016 (Bron: FC Klap)

NaamMarcel, Louise, Giovanni en Melanie Latooij
Geboren, 8 februari 1965 (Marcel), 4 oktober 1968 (Louise), 24 september 1998 (Giovanni & Melanie)
Functies YouTubers
Bekend vanYouTube , De Latooys , GamePlayWorldXL , La Melanie
Periode actief2016 - heden
Werkt samen metYAS! De Jong
Externe infoLink naar kanaal


De Latooys zijn een Nederlandse YouTube-familie bestaande uit vader Marcel, moeder Louise en tweeling Giovanni (doorgaans Gio) en Melanie.

Gio & Melanie

In 2012 besluit Giovanni Latooij uit verveling een Youtube-kanaal te beginnen met een vriend: GamePlayWorldXL. Terwijl hij in het begin vooral gaming video's op dit kanaal post, begint hij met verloop van tijd met het maken van video's over zijn leven. 'Die zijn leuker om te maken en die worden ook veel beter bekeken. Ze zijn spontaner dan gaming video's, waar je eigenlijk tegen een scherm aan zit te praten' vertelt Gio. Hij is erg populair en steekt ook zijn tweelingzusje Melanie aan met het maken van video's voor YouTube. Eind 2016 heeft zijn kanaal, bestaande uit vlogs, challenges, gaming video's en Q&A's, meer dan 580.000 abonnees.

Hét YouTube-gezin van Nederland

Zijn ouders Marcel en Louise duiken regelmatig in hun video's op. 'Mijn ouders vinden het heel erg leuk en ze doen ook graag mee in mijn video’s. Mijn vader bemoeit zich ook af en toe net iets te veel met mijn video’s, maar dat is niet heel raar. Er wordt natuurlijk ook een deel van zijn leven online gedeeld', aldus Giovanni.

Zo worden ook Marcel en Louise aangestoken met het YouTube-virus. In april 2016 wordt er daarom een eigen kanaal voor de familie gemaakt: De Latooys. Op dit kanaal zijn vlogs, challenges en 'behind the scenes' te zien waarin een kijkje wordt gegeven in het dagelijks leven van de familie.

Hoewel Gio en Melanie fulltime YouTubers zijn, werkt vader Marcel als kapper en moeder Louise als commercieel assistent bij De Hypotheker. Samen met hun vier katten (Kiara, Jack, Abigail en Alladyn) woont het gezin in Oude-Tonge op het Zuid-Hollandse eiland Goeree-Overflakkee. Elke week posten zij een nieuwe video. In oktober 2016 komt er zelfs een boek uit over het YouTube-gezin met oude foto's uit hun fotoalbums, dagboekfragmenten en allerlei andere weetjes over het gezin.

Let's YouTube

De Latooys zijn ambassadeurs en gastcuratoren tijdens de eerste maand van de tentoonstelling 'Let's YouTube' in Beeld en Geluid. Deze eerste tentoonstelling over YouTube ter wereld opent op 7 oktober 2016.