De formule Brard

Uit Beeld en Geluid Wiki
Ga naar: navigatie, zoeken
Periode2008
Beschikbaar in archiefProfiel: De formule Brard
GenreDocumentaire
Decennia2000-2009
Lengte34'09
Mediumtelevisie
Externe infoKRO Profiel: Patty Brard KRO Profiel


Beschrijving

In KRO Profiel: Patty Brard, televisiediva. Van verlegen meisje tot vrouw die niet zonder aandacht kan. Een documentaire over het leven van Patty Brard. Een leven met veel ups en downs, zowel in haar carrière als haar tumultueuze liefdesleven. Aan het woord komen Patty Brards ontdekker, ex-minnaar en platenproducent Hans van Hemert, lagere schoolvriendin Leonardie den Akker en oud-collega Willem Herselman. Ook beschrijft oud-verslaggever van Story Ben Holthuis het publieke imago van Patty en hoe zij daarmee omgaat.

Makers

Gemaakt door Anouk Kamminga, Bregittha Nuyten

Productie Claudia Vermeulen

Camera Menke Visser, Peter van der Linden

Geluid Erik Muller, Michel Buwalda, Otto Horsch

Montage Floris Liesker

Audiomixage Danny Prent

Eindredactie KRO Anton Fasel

Productie Profiel Hedy Uilenberg

Eindredactie Profiel Marc Josten

KRO, CCCP

HUMAN

IKON

Achtergrondinformatie

Patty Brard is niet te spreken over het KRO-programma Profiel, waarin een portret van haar werd geschetst. “Ik vind het lachwekkend dat een publieke omroep van belastinggeld programma´s als Profiel mag maken. Ik vind het verkwisting van publieksgelden. Ik ben benaderd om mee te werken, waarbij letterlijk werd gezegd dat het Profiel niet noodzakelijk negatief hoefde te zijn. Daardoor viel bij mij het kwartje, ik heb destijds het Profiel over Linda de Mol gezien en dat vond ik ver beneden alle peil, dus ik heb hartelijk bedankt voor de eer.” De vroegere vriendin die aan het woord komt in het programma zegt Brard in geen decennia gezien te hebben. Patty Brard heeft geen medewerking verleent en het betreffende programma niet gekeken, “Het zou zonde van mijn tijd geweest zijn.” (Bron: Telegraaf 25 juni 2008)

(..) “Patty is veel slimmer dan iedereen denkt. De afgelopen dertig jaar heeft ze alleen een soort karikatuur van zichzelf gemaakt. (..) Haar lieve, kwetsbare kant zal ze nooit op tv laten zien, want die is niet zo mediageniek. De hysterische diva verkoopt.” (..) “Zij zei op een bepaald moment: ‘Als ik meedoe, wil ik ook eindredactionele zeggenschap hebben. Dat geeft wel aan dat Patty heel erg van controle houdt. Zij heeft besloten een bepaald beeld van zichzelf naar buiten te brengen, en dat lijkt heel erg spontaan en niet geregisseerd maar dat is heel geregisseerd. (..) Ze weet precies welke stap ze op welk moment in haar carrière zet en wij waren daar tussendoor gefietst, zeg maar.” (Bron: Volkskrant 24-06-2008)