De juiste klik

Uit Beeld en Geluid Wiki
Ga naar: navigatie, zoeken
Periode2006
Beschikbaar in archiefBeeld en Geluid
GenreDocumentaire
Decennia2000-2009
Mediumtelevisie


Beschrijving

In De juiste klik volgt documentairemaker Nousjka Thomas de veertigers Perry en Marleen. Twee alleenstaanden die overdag en ’s nachts te vinden zijn op datingwebsites, op zoek naar hun grote liefde. Maar in de virtuele wereld van de liefde wordt massaal gezocht, maar slechts door weinigen gevonden. Ook Perry en Marleen ontdekken dat het pad naar ‘de juiste klik’ niet over rozen gaat.

De 42-jarige Perry, gescheiden vader, postbode en kermisattractie-uitbater, wordt gevolgd, o.a. in zijn woning (achter de computer), bij een caravan waarin hij na zijn echtscheiding woonde, op de kermis waar hij een boksattractie uitbaat, na afloop van een afspraakje met een vrouw en tijdens een etentje met een andere vrouw.

De 46-jarige gescheiden moeder Marleen wordt gevolgd, o.a. in haar woning (achter de computer), tijdens de generale repetitie van een toneelstuk dat op de school van haar kinderen wordt opgevoerd, tijdens het chatten met een man, na afloop van een een afspraakje met dezelfde man en tijdens een etentje met een andere man. Tenslotte ontmoeten beiden elkaar tijdens een etentje bij Perry thuis.

Deze documentaire is uitgezonden als aflevering van Dokument (NCRV).

Makers

Regie Nousjka Thomas

Camera Sanne van der Noort

Geluid Carla van der Meijs

Montage Talitha van der Hoeden, Jan Langeveld

Mixage Piet Rodenburg

Kleurencorrectie Noortje Terra

Productie: Yolande van der Blij, Leonie van Zanten

Eindredactie: Jelle Peter de Ruiter

NCRV

Achtergrondinformatie

Hoe gaat het nu met de hoofdpersonen Perry en Marleen?

Na de eerste ontmoeting bleef er tussen Perry en Marleen 'iets' in de lucht zweven. Ze onderhouden contact via de mail, de chat en de sms, en ze ontmoeten elkaar regelmatig. Maar hun samenzijn heeft zich (nog) niet omgezet in een vaste liefdesrelatie. Beiden houden alle opties open.

De muziek uit de documentaire De Juiste Klik is van het album 'In the mood for love' van Wong Kar-Wai, nummer 'Yumeji's theme'