De smaak van schmink

Uit Beeld en Geluid Wiki
Ga naar: navigatie, zoeken
Periode1995
Beschikbaar in archiefBeeld en Geluid
GenreDocumentaire
Decennia1990-1999
Mediumtelevisie
Externe infoOfficiële site van Karin Bloemen


Beschrijving

In de De Smaak van Schmink wordt de zangeres en theatermaakster Karin Bloemen geportretteerd door Erwin Olaf en Roel van Dalen. Zij volgen haar rondom de voorstelling La Bloemen in Carré, de opname van de videoclip Pas toen ik, zanglessen bij de Academie voor Kleinkunst en bij de voorstelling Niet gesnoeid, met onder meer Adelheid Roosen.

Van de voorstelling La Bloemen worden dansrepetities, de voorstelling in Carré en het laatste optreden in beeld gebracht. We volgen Karin Bloemen van de kleedkamer naar de soundcheck en de grime. Bij de laatste voorstelling van deze tour zien we hoe, na 218 shows, de zoon van Bloemen, Gerben Bloemen, een nummer mee drumt. Van het nummer Pas toen ik uit deze voorstelling zien we hoe deze verfilmd wordt door clipmaker Erwin Olaf.

Ten slotte wordt Bloemen tijdens de tour van de eerste voorstelling na La Bloemen, Niet Gesnoeid, in beeld gebracht, waarin zij met onder meer Adelheid Roosen speelt, met wie ze ook in de cabaretformatie Purper zat.

In de documentaire komen verschillende thema's aan bod, zoals Karin Bloemens overgewicht, hoe ze omgaat met haar talent en de façade die Bloemen niet alleen op het podium optrekt.

Makers

Concept, regie en samenstelling Roel van Dalen, Erwin Olaf

Camera Joost van Herwijnen, Nils Post

Geluid Jane Snijders, Jac Vleeshouwers

Montage Elja de Lange

Scanning, on-line montage en geluidsnabewerking Valkieser Group B.V.

Producent Harry de Winter, Piet Erkelens

Uitvoerend producent Marijke Klasema

Productie coördinati: Renée de Jong

Producer Monique ten Berge

Muziekclip

Director of photography Reinier van Brummelen

Licht Janneke Hogenboom

Grip Dirk Nijland

Camera-assistentie Benito Strangio

Licht-assistentie Joris Hetsen

Make-up Petra Neuman

Decor Eric Goossens

Styling Jaap Hinten

Muziek Marnix Busstra, Peter Heynen, Ton Snijders, Norbert Sollewijn Gelpke

Productie Stefan Bruin

Achtergrondinformatie

De eerste uitzending van deze documentaire was 16 september 1995. Ter gelegenheid van Karin Bloemens 25-jarig jubileum is een DVD-box uitgebracht, waarin ook De Smaak van Schmink opgenomen is.

Het lied waarvan clipmaker Erwin Olaf in deze documentaire een videoclip maakt is getiteld Pas toen ik. Het lied is geschreven door Harry Jekkers, en voorzien van muziek door Marnix Busstra en Willem Ennes. Bloemen heeft gestudeerd aan de Academie voor de Kleinkunst, waaraan ze in deze documentaire zanglessen geeft.