Dit is Disney

Uit Beeld en Geluid Wiki
Ga naar: navigatie, zoeken
Periode1985 - 1989
Beschikbaar in archiefBeeld en Geluid
Genrekinderprogramma,
animatie,
informatief
Decennia1980-1989
Mediumtelevisie
Titel Irene Moors


Beschrijving

Kinderprogramma waarin de tekenfilms van Walt Disney centraal staan. In de beginjaren zijn alleen Nederlands ingesproken animatiefilms te zien. Vanaf 1988 komt het programma vanaf verschillende locaties in het land. De presentatie is vanaf dat moment in handen van Irene Moors. Naast de tekenfilms is er nu ook ruimte voor vaste rubrieken zoals de Willy Wortelwedstrijd. Hierin laten kinderen hun zelfgemaakte uitvindingen zien.

In 1985 weet de NCRV een groot deel van de rechten van het pakket Disney films te verwerven. De omroep heeft daardoor de beschikking over oude en nieuwe films met Mickey Mouse, Donald Duck, Donna Duck (de voorloopster van Katrien), maar ook Winnie the Pooh en Sneeuwwitje. De Disney-formule blijkt tijdloos. Het programma slaat aan, maar veel concurrentie van andere kindertelevisie is er nog niet. Dit is Disney is te zien van 1985 tot en met 1989.

Makers

Presentator Irene Moors (1988-1989)

Redacteur Kees de Bree, Harry Hemink, Han Peekel

Montage Holland Visions

Commentaar Carola Hromadka

Producent Peekel/Stips productions

NCRV

Achtergrondinformatie

Het vervolg van Dit is Disney is de Disney Parade. Later is het programma ook te zien op RTL4 onder de naam Disney Festival en op SBS6 als Disney Feest.