Door één Deur

Uit B&G Wiki
Periode2010
Beschikbaar in archiefBeeld en Geluid
GenreReportage,
Human interest
Decennia2010-2019
Lengte25'00"
MediumTelevisie

Door één deur (2010) titel.jpg Door één deur (2010).jpg

Beschrijving

In KRO's Door één Deur gaat Sofie van den Enk met een videoboodschap naar de gescheiden ouders van de 17-jarige Elaine, die op gespannen voet met elkaar leven. Elaine vraagt ze in het filmpje samen te komen klussen nu ze op kamers gaat. Gaan de ouders aan de slag en verbetert hun verstoorde verhouding? Of is dat te veel gevraagd en kunnen ze nog steeds niet samen door één deur?

Elaines ouders zijn gescheiden toen ze zeven was en hun contact is altijd zeer moeizaam geweest. Elaine wil dolgraag dat dit verandert; ze hoopt dat haar ouders voortaan, zonder spanningen, bij belangrijke gebeurtenissen aanwezig kunnen zijn en dat ze niet meer hoeft te kiezen tussen pa of ma. Helpt haar deelname aan Door één Deur daarbij of zit het er echt niet in? Presentator Sofie van den Enk gaat met zowel Elaine als haar beide ouders.

De problematiek in Door één Deur ligt Sofie na aan het hart. Ook haar ouders zijn gescheiden en korte tijd verliep hun contact niet helemaal soepel. "Daarna ging het gelukkig beter. Bij mijn afstuderen kreeg ik van hen een leren tas. Een heel mooi cadeau, maar nog veel mooier was dat het van hen samen was."

Makers

Presentatie Sofie van den Enk

Regie Marc Braun

KRO

Achtergrondinformatie

Het programma is een van de experimentele programma's die worden uitgezonden in de TV Lab -themaweek van Nederland 3. Programmamakers krijgen de kans om vernieuwende programma's aan het Nederlandse publiek te tonen. De kijkcijfers en het oordeel van een grootschalig kijkerspanel bepalen mede of de pilot voldoende aanleiding geeft voor een vervolgserie.