Drona & ik

Uit B&G Wiki
Periode2009
Beschikbaar in archiefBeeld en Geluid
GenreDocumentaire
Decennia2000-2009
Lengte19'14"
MediumTelevisie

Drona & ik (2009) titel.jpg Drona & ik (2009).jpg

Beschrijving

In Drona & ik wordt een autistisch jongetje (Drona) geportretteerd. Dit portret ontstaat doordat we door de ogen van zijn broer Arjun kijken. Er zijn beelden te zien van Drona’s leven en ondertussen horen we wat zijn broer Arjun daarover te zeggen heeft.

Twee jaar geleden is bij de surinaams-hindoestaanse Drona vastgesteld dat hij een bepaalde vorm van autisme heeft. Dit uit zich in het slecht kunnen ordenen van informatie. Hij krijgt dus moeilijk grip op het leven en om dat toch een beetje te bewerkstelligen stelt hij veel vragen. Hij wilt bijvoorbeeld voortdurend weten of iemand uit zijn omgeving boos op hem is.

Arjun, de grote broer van Drona, zit in groep 8 en haalt een score van bijna 100 procent voor de Cito-toes. Hij is een normale jongen met vrienden en hobbies. Het bijzondere aan Arjun is de manier waarop hij zijn broertje begrijpt en over hem vertelt. Dit is de reden dat er door de ogen van Arjun naar Drona gekeken wordt.

Makers

Producent Joost Seelen

Regie, scenario Catherine Campen

Eindredactie Chander Mathura

Camera Martijn van Broekhuizen

OHM

Achtergrondinformatie

Deze film wint de Mediafondsprijs Kids & Docs 2009 en wordt in 2010 genomineerd voor een Gouden Kalf in de categorie 'Beste korte documentaire'.