Edwin zoekt Fortuyn

Uit Beeld en Geluid Wiki
Ga naar: navigatie, zoeken
Periode2012
Beschikbaar in archiefBeeld en Geluid
Genrereportage
Decennia2010-2019
Lengte45'
Mediumtelevisie
TriviaTrivia


Beschrijving

Vierdelige reportageserie waarin Edwin Fortuyn op zoek gaat naar de vele gezichten van zijn oom, de politicus Pim Fortuyn die op 6 mei 2002 is vermoord. Samen met presentator Art Rooijakkers gaat Edwin in de Daimler met chauffeur van Fortuyn op zoek naar diens nalatenschap en drijfveren. Onderweg spreken zij met familie, vrienden, collega's, mede- en tegenstanders van Fortuyn, zoals vastgoedman en presentator Harry Mens, parlementair verslaggever Wouke van Scherrenburg en advocaat Gerard Spong. Ook wordt een blik gegund in het seksleven van Pim Fortuyn, die in Rotterdam graag de wat ruigere homobars heeft gefrequenteerd.

Opvallend is het gesprek dat Edwin Fortuyn in aflevering drie heeft met Volkert van der G., de moordenaar van Pim Fortuyn. Weken voor de uitzending wordt er door de advocaten van Van der G. gedreigd met een kort geding jegens de AVRO indien zij het gesprek uitzenden. Zover komt het echter niet.

De serie Edwin zoekt Fortuyn borduurt voort op de eerder uitgezonden reeks Lola zoekt Brood, waarin Lola Brood samen met Rooijakkers op zoek gaat naar de man achter haar vader Herman Brood.

Makers

Presentatie Art Rooijakkers

Productie Lotte Rijnsent

IDTV/AVRO