Energie in overvloed

Uit B&G Wiki
Periode2008
Beschikbaar in archiefBeeld en Geluid
GenreDocumentaire
Decennia2000-2009
Lengte49'51"
Mediumtelevisie
Externe infosite Tegenlicht


Beschrijving

Energie in overvloed is een vierluik met documentaires over energie in de wereld. Mens bespreekt de overgang van fossiele brandstoffen naar groene energie, een overgang die wereldwijd aan de gang is. In de laatste aflevering bespreken vier deskundigen aan tafel wat er in Nederland moet gebeuren om de mogelijkheden tot het maken van groene energie in Nederland zoveel mogelijk uit te buiten. Maar ook wat er in de voorafgaande jaren mis is gegaan. De deskundigen aan tafel zijn Ad van Wijk, CEO van Econcern, Peter Blom, CEO van Triodos Bank Wubbo Ockels, ruimtevaarder en hoogleraar TU Delft en Willem Vermeend, voormalig minister en ondernemer. De vier deskundigen worden in het gesprek geleid door presentator Rob van Hattum.

Dit vierluik speelt in op de trend die in het decennium 2000-2009 ontstaat rondom de zorgen om de opwarming van de aarde.

Makers

Productie Judith van den Berg

Presentatie, damenstelling Rob van Hattum

Regie George Schouten

Eindredactie Doke Romeijn, Jos de Putter

Research Gijs Meijer Swantee

VPRO

Achtergrondinformatie

Energie in overvloed is in 2008 een thema in het VPRO programma Tegenlicht. Gedurende vier afleveringen wordt er aandacht besteed aan de energie in de wereld.