Eugène van Dijk

Uit B&G Wiki
Eugène van Dijk

NaamEugène van Dijk
GeborenWeert, 20 maart 1974
FunctiesGeluidstechnicus, Akoestisch adviseur
Bekend vanHolland sport, 3/12 Live, 3/12 XL
Periode actief1991- heden
Werkt samen metKees Neervoort, Peter van der Geer, Bas Melissen Audio, Marc Schrader
Externe infoofficiële site

Eugène van Dijk in de media
Oeuvre Eugène van Dijk

Na het VWO en de studie Cultuur en Beleid (Inholland) besluit Eugène van Dijk audio- engineer te worden en volgt de opleiding tot geluidstecnicus aan het SAE in Amsterdam. De opleiding voltooit hij niet omdat zijn passie PA techniek is en er op deze opleiding niet voldoende aandacht aan PA techniek en de praktische kant van het vak wordt gegeven.

Na het beeïndigen van de opleiding begint hij in 1998 een stage in Nachtclub Panama in Amsterdam waar hij onder leiding van Kees Neervoort begint als monitortechnicus voor de diverse programmering in dit podium. Tijdens deze stage begint hij als freelancer. In het begin alleen voor zijn stage plek, maar als snel word het aantal opdrachtgevers uitgebreid en omvat zijn portfolio verschillende opdrachtgevers en verschillende werkzaamheden. Eugène werkt onder andere voor Desmet Studios Amsterdam, Melkweg, Pompoen Theater, Audio en Endemol.

Bij zijn verschillende opdrachtgevers is de afgelopen jaren ervaring opgedaan als onder andere FOH technicus, monitortechnicus, studiotechnicus, radiotechnicus en hgt' er.

De afgelopen 2 jaar is de focus langzaam aan het verschuiven van geluidstechniek naar akoestiek en geluidsisolatie. Afgelopen jaar heeft Eugène van Dijk samen met Peter van der Geer (Event Acoustics, Team Projects) het isolatie- en akoestische advies voor de nog nieuw te bouwen zaal van Paradiso in Amsterdam Noord geschreven. Ook is hij betrokken bij de Bass- Creator,[1] een geluidsbegrenzer die het geluid begrenst met behoud van tonale kwaliteit.

Samen met Bas Melissen Audio verzorgt Eugène van Dijk ook technische produktie, installatie en advies van Audiovisuele systemen en advies op het gebied van audiovisuele middelen. Voorbeelden hiervan zijn installaties voor bijvoorbeeld scholen tot en met volledige audiovisuele registraties van bijvoorbeeld congressen.

Eugène van Dijk is getrouwd met Caroline Bakker, heeft 2 kinderen en woont in Haarlem.