Ewout Genemans

Uit Beeld en Geluid Wiki
Ga naar: navigatie, zoeken
PersoonPlaceholder.png

NaamEwout Genemans
GeborenDen Haag, 7 februari 1985
Functiespresentator, producent, acteur, zanger
Bekend vanZOOP, Willem Wever, De museumbende, Fans!
Periode actief2002 - heden
Werkt samen metJon Karthaus
Externe infoTwitter

Ewout Genemans in de media
Oeuvre van Ewout Genemans

Ewout Genemans is acteur, presentator, programmamaker en producent.


Opleiding en eerste werkzaamheden

Hij studeert journalistiek aan de Hogeschool van Utrecht (2002-2003) en volgt een regie-opleiding aan de HKU (2003-2004). Tijdens zijn opleiding in Utrecht werkt hij als redactie-assistent voor Visible TV, onder andere aan de producties Vliegende Hollanders (RTL4) en Klashorst & Co (Veronica). In 2003 stapt hij over naar Egmond Film & TV waar hij productiewerk doet voor de serie Meiden van de Wit.


Acteur, presentator, producent

Vanaf februari 2004 speelt Genemans de rol van Bastiaan in de jeugdsoap Zoop. De serie loopt op televisie tot in 2006 en leidt tot drie bioscoopfilms Zoop in Afrika (2005), Zoop in India (2006) en Zoop in Zuid-Amerika (2007). Ondertussen gaan zijn werkzaamheden achter de schermen gewoon door. Zo is hij in 2005 assistent opnameleider bij Motel Films en Rinkel Film en opnameleider bij de Nederlandse Film en Televisie Academie. In november van dat jaar begint hij als casting assistent bij Kemna casting, wat hij precies een jaar doet.

Na Zoop gaat Genemans in augustus 2007 aan de slag als televisiepresentator bij de NCRV. Van 2007 tot 2012 is hij het gezicht van Willem Wever. Daarnaast presenteert hij De BZT show. Opnieuw blijft hij ook achter de schermen actief. Hij richt het bedrijf No Pictures Please, een televisie productiebedrijf dat formats ontwikkelt en produceert. Zelf is hij daar werkzaam als producent en is als zodanig betrokken bij Voetbalfans (RTL7), Fans! (SBS6) en De gilfactor (EO).

Sinds maart 2009 presenteert hij kinderprogramma’s voor de AVRO waaronder De museumbende, het Kinderprinsengrachtconcert en het AVRO Junior Songfestival. Tevens doet hij verslag van de jaarlijkse Gay Pride in Amsterdam. Daarnaast presenteerde hij 5 extreem voor RTL5.

Prijzen

Philip Bloemendal Prijs 2012 (nominatie)