Gerard Cox show

Uit Beeld en Geluid Wiki
Ga naar: navigatie, zoeken
Periode1970
Beschikbaar in archiefniet aanwezig
GenreMuziekprogramma
Decennia1970-1979
MediumTelevisie
GalleryGallery


Beschrijving

Solo-show rond Gerard Cox van regisseur Rob Touber opgenomen op 13 en 14 mei 1970 en uitgezonden op 4 juni 1970. Cox zingt zeven nummers van onder andere Jaap van der Merwe, Michel van der Plas, Berthold Brecht en George Brassens. Verder treden op 'The Helen Leclerq dancers', 'The Sweethearts' en de dansgroep 'Tomorrows People'.

Elk nummer heeft een eigen set en vormgeving. Tijdens het nummer 'Emancipatie' is Cox gevangen in een rad dat door de 'Helen Leclerq Dancers' in beweging wordt gezet. Bij het nummer Drie eskadrons van Van der Merwe staat Cox in zilverkleurig pak tussen lange brede banen met hoog-contrast foto's van soldaten. Bij het nummer Er hangt een paardenhoofdstel aan de muur wordt Cox begeleid door vier topless 'Sweethearts' op een paard. Verder zingt Cox nog I’ll never fall in love again, Monarchie en Zij was knetter.

De televisierecenties zijn lovend over Cox, maar vooral over de regie, de trucages en het gebruik van kleur door Touber. Cox en Touber maken in 1972 weer samen een show, Gerard Cox wil bij u op schoot.

Makers

Regie Rob Touber

Decor Freek Biesiot

VPRO