Geven en nemen

Uit Beeld en Geluid Wiki
Ga naar: navigatie, zoeken
Periode2009
Beschikbaar in archiefBeeld en Geluid
GenreSpelprogramma
Decennia2000-2009
Lengte39'00"
MediumTelevisie
Geven en nemen (2009) titel.jpg Geven en nemen (2009).jpg


Beschrijving

In deze spelshow krijgen drie liefdeskoppels in verschillende rondes artikelenvoorgeschoteld die ze allemaal graag willen hebben. Door snel onderling overleg moeten ze het eens zien te worden wie van hen de prijs krijgt en wie niets. Worden ze het niet eens, dan verdwijnen de prijzen uit het spel. Door de waarde van de verdwenen artikelen goed te raden kunnen de koppels artikelen bij andere koppels wegkapen. Ook heeft ieder koppel twee rode kaarten, waarmee het een ander koppel een ronde buiten spel kan zetten. Het koppel met de hoogste totaalwaarde aan artikelen mag uiteindelijk al hun prijzen meenemen naar huis.

Ga er maar lekker voor zitten. Geniet van het (wan)gedrag van mensen en hun hebberigheid. Onvergetelijk is het chagrijnige gezicht van Rotterdammer Jordy die met zijn vriendin wordt weggespeeld door de onverbiddelijke René en Vivian. Keiharde spelers en Jordy voelt zich ernstig genomen. Het is maar een spelletje, Jordy!

Makers

Presentatie Tijl Beckand

Productie Eelco Versteeg, Edwin Hijman

Productieleiding Jikke van der Krieke, Suus Reisch

Uitvoerend producent Stijn Bakkers

Producent John de Mol

Regie Sander Vahle

Redactie Xander van Zaanen

Eindredactie Carlijn Kamps

Tekstschrijver Frank Westrus

Talpa in opdracht van de AVRO

Achtergrondinformatie

Het programma is een van de experimentele programma's die worden uitgezonden in de TV Lab -themaweek van Nederland 3. Programmamakers krijgen de kans om vernieuwende programma's aan het Nederlandse publiek te tonen. De kijkcijfers en het oordeel van een grootschalig kijkerspanel bepalen mede of de pilot voldoende aanleiding geeft voor een vervolgserie.