Het geheim van Klarendal

Uit B&G Wiki
Periode1990
Beschikbaar in archiefBeeld en Geluid
GenreDocumentaire
Decennia1990-1999
MediumTelevisieBeschrijving

Het geheim van Klarendal is een documentaire, gemaakt in opdracht van het VARA programma Impact . In september 1989 komen de bewoners van de Arnhemse wijk Klarendal in opstand tegen de drugsoverlast in de buurt. De opstand houdt enkele dagen aan en er is veel aandacht voor in de media.

In Het geheim van Klarendal gaat maker Hans Polak een jaar na de opstand terug naar Klarendal om te kijken hoe het nu met de wijk en haar buurtbewoners is. Aan de hand van verschillende hoofdstukken in de documentaire komen de buurtbewoners aan het woord over hun wijk. In de interviews komt naar voren dat in een jaar tijd nog maar weinig is veranderd in de wijk en in het leven van de buurtbewoners. Naast de interviews met de bewoners die in opstand zijn gekomen zijn er ook interviews te zien met de drugsgebruikers die voor de overlast hebben gezorgd.

Makers

Regie, productie Hans Polak


Achtergrondinformatie

Hans Polak heeft belangrijke en meerdere functies binnen het programma Impact. Van 1989 tot 1995 maakt hij drie documentaires per seizoen. Hij doet niet alleen de regie van de documentaires maar is ook verantwoordelijk voor de productie en de samenstelling. Een aantal documentaires die Hans Polak maakt voor Impact zijn: 1989 De omslag (1989), House? Gewoon .... Uit je dak! (1992) en Het Camping Zeeburggevoel (1994).

Voor de Impact documentaire Tussen de golf en de bek van de vis (1992) wordt hij genomineerd voor de ADO (Anti-Discriminatie Overleg) Prijs.