In therapie

Uit Beeld en Geluid Wiki
Ga naar: navigatie, zoeken
Periode2010-2011
Beschikbaar in archiefBeeld en Geluid
GenreDrama
Decennia2010-2019
Lengte23'00"
MediumTelevisie
In therapie (2010) titel.jpg In therapie (2010).jpg


Beschrijving

In seizoen één van deze dramaserie volgen we de verwikkelingen van psychotherapeut Paul Westervoort en zijn cliënten. Bijzonder is dat de serie elke werkdag wordt uitgezonden en dat elke aflevering correspondeert met de behandeldag van één patiënt.

Elke werkdag ontvangt de therapeut vaste cliënten. Op maandag spreekt hij Lara die hem de liefde verklaart en niet rust voordat Paul die liefde beantwoordt. Op dinsdag ontvangt hij luchtmachtpiloot Aron, die graag in Pauls privéleven spit. De jonge turnster Sophie worstelt met suïcidale neigingen en krijgt op woensdag therapie. Donderdag ontvangt Paul het stel Aya en Michel dat relatieproblemen heeft. Iedere vrijdag mag Paul zelf in therapie bij zijn supervisor Mira.

In seizoen twee van deze dramaserie volgen we de verwikkelingen van psychotherapeut Jonathan Franke en zijn cliënten. Ook dit seizoen wordt de serie elke werkdag uitgezonden en correspondeert elke aflevering met de behandeldag van één patiënt.

Elke werkdag ontvangt de therapeut vaste cliënten. Op maandag spreekt hij Paul die tijdelijk is geschorst en verplicht in therapie moet. Op dinsdag ontvangt hij architectuurstudente & kankerpatiënte Sascha die grote moeite heeft met de acceptatie van haar ziekte. Op woensdag komt Olivier langs, omdat hij te dik is wordt hij op school gepest, zijn ouders zijn gescheiden en kunnen het niet eens worden over zijn opvoeding. Wouter is CEO van een groot chemisch concern en is op donderdag in therapie omdat hij dreigt in een depressie weg te zinken. Elke vrijdag komt advocate Marit langs bij Jonathan, zij is vroeger bij hem in therapie geweest en is teruggekomen omdat ze datgene mist dat haar leven zin zou geven.

Cast

Paul Westervoort - Jacob Derwig (2010-2011)

Lara - Halina Reijn (2010)

Aron - Dragan Bakema (2010)

Sophie - Gaite Jansen (2010)

Aya - Carice van Houten (2010)

Michel - Frederik Blom (2010)

Mira - Elsie de Brauw (2010-2011)

Karen - Kim van Kooten (2010)

Jonathan Franke - Peter Blok (2011)

Sascha Blauw - Jamie Grant (2011)

Olivier van Oudshoorn - Daan Stoevelaar (2011)

Juliette Bastiaans - Anneke Blok (2011)

Simon van Oudshoorn - Jaap Spijker (2011)

Wouter den Arend - Jeroen Krabbé (2011)

Marit Kroon - Monic Hendrickx (2011)

Vader van Aron - Edwin de Vries (2011)

Voorzitter van de schorsingscommissie - Joop Keesmaat (2011)

Nathalie - Eva Marie de Waal (2011)

Lizzy - Eva Duijvestein (2011)


Makers

Uitvoerend producent Chantal van der Horst

Producent Alain de Levita

Eindredactie Gemma Derksen

Scenario Marion Pauw

Muziek Martijn Schimmer

Camera Mark de Blok

NL Film & TV in opdracht van de NCRV

Achtergrondinformatie

De serie is een bewerking van het Amerikaanse In treatment, die weer een bewerking is van het Israëlische Be Tipul. Het is een van eerste keren dat personages uit een dramaserie ook als echte personen te volgen zijn op sociale netwerksites als Hyves, Twitter en Facebook.