Jan van den Bosch

Uit B&G Wiki
Jan van den Bosch

NaamJan van den Bosch
GeborenAlphen aan den Rijn, 29 augustus 1950
FunctiesPresentator, producent, ondernemer,eindredacteur
Bekend vanRonduit-TV, EO jongerendag, Hour of Power
Periode actieftot heden
Werkt samen metAlbert Ramaker, Jaap Mouissie, Henk Binnendijk
Media
Audio fragmentenAudio.png

Jan van den Bosch in de media
Oeuvre van Jan van den Bosch

Geboren als Jan Simon van den Bosch, studeert hij Massamedia en Communicatie aan het Queens College in Cambridge. Jan is radio-, televisiepresentator en ondernemer. Hij werkt vanaf 1974 voor de EO, waar hij bekend wordt door de oprichting in 1981 van de Ronduit-club, de jongerenorganisatie van de Evangelische Omroep. Ook is hij de bedenker van de EO jongerendag die hij achttien jaar lang presenteert. Dit doet hij samen met de evangelist Henk Binnendijk die op de Jongerendag een toespraak vanuit de Bijbel houdt.

Hij is 25 jaar het hoofd van de afdeling jongeren programma's. Ook op televisie is Van den Bosch geen onbekende en presenteert hij tot 1999 diverse TV-programma's en maakt hij meer dan 400 documentaires.

Jan heeft vele contacten in het buitenland en dankzij die contacten kan de NOS als enige omroep in Europa Carl Lewis interviewen in Radio Olympia tijdens de Olympische Spelen van 1984 in Los Angelos. Van den Bosch heeft de omroep niet helemaal verlaten, bij RTL5 presenteert hij het Nederlandse aandeel in het Amerikaanse christelijke televisieprogramma Hour of Power. Deze uitzending vanuit de Crystal Cathedral wordt op RTL5 aangevuld met gesprekken over het geloof die Van den Bosch heeft met bekende en minder bekende Nederlanders over wat het christelijk geloof voor hen betekent.

In 2008 komt een jubeleumboek uit van Hour of Power met als titel: "Zonder geloof kan ik niet functioneren". Van den Bosch is vanaf 1987eigenaar van Highflight International Holding BV, een koepelorganisatie voor verschillende reisorganisaties, waaronder:

The Company Media Productions; Beter-Uit Reizen; PCOB Reizen; NCRV Reizen; KVI Reizen; CN International (China); GMBH Gottsdorf (Duitsland); SARL Hopla (Luxemburg); SARL Voyager Autrement (Frankrijk); Tour Asia LTD. (Thailand);

Onderscheidingen

Ridder in de orde van Oranje Nassau 2010