Jeroen Kuitenbrouwer

Uit B&G Wiki
PersoonPlaceholder.png

NaamJeroen Kuitenbrouwer
GeborenBoxtel, niet bekend
Functies Componist
Bekend vantunes van Nederland 2, Ik vertrek, Kassa
Periode actiefheden
Werkt samen metBernhard Joosten, Harrie Hendriks

Jeroen Kuitenbrouwer in de media
Oeuvre Jeroen Kuitenbrouwer

Op de Boxtelse muziekschool krijgt Jeroen Kuitenbrouwer gitaarles van docent Jos de Wilde en speelt hij in diverse bandjes, waaronder Time Exposure. Als Kuitenbrouwer naar Utrecht verhuist, blijf hij gitaar spelen. Hij breekt zijn studie af, omdat hij die "te theoretisch" vond. Hij gaat cursussen studiotechniek volgen en studeert af in de etnomusicologie met als onderwerp componist Toots Thielemans .

Hij wordt daarna technicus in de Byton Studios, maar verdient zijn geld met bijbaantjes, zoals in de bloemenveiling, IBM, de Hema en de Bijenkorf. Bij Byton Studios leert hij monteren en uiteindelijk besluit hij er zijn beroep van te maken.

Hij opent een rekening onder de naam Kuitenbrouwer Music, koopt een tweedehands Atari-computer en een synthesizer en gaat aan de slag. Hij krijgt de kans om voor 3FM een aantal tunes te maken. Vervolgens maakt hij de muziek voor programma's als het ANP-nieuws, Arbeidsvitaminen en de Breakfast Club. Maar hij breekt door als hij de opdracht krijgt om voor Radio 1 tunes te maken. Daarna stromen de opdrachten binnen en componeert hij voor verschillende radiozenders en inmiddels ook voor televisie.

In 2007 gaat Kuitenbrouwer samenwerken met componist Bernhard Joosten als Joosten & Kuitenbrouwer.