Jorrit Gerritsen

Uit B&G Wiki
PersoonPlaceholder.png

NaamJorrit Gerritsen
Geborenonbekend, 17 januari 1978
FunctiesFilmmaker, Producent
Bekend vanCommericals van Unicef (We gaan voor nul), Vredestein Vorti, Pall Mall Export, Wacom, Durex Feeling Ultra
Periode actief2004 - heden
Werkt samen metRogier Gerritsen
Externe infoSounds Like Film

Jorrit Gerritsen in de media
Oeuvre van Jorrit Gerritsen

De passie voor film zit er al van jongs af aan in bij Jorrit Gerritsen en zijn oudere broer Rogier. Als kleine jongens spelen ze al met de camera’s van de verzameling hun vader. Jorrit doet op jonge leeftijd ervaring op voor de camera’s, als presentator van een aantal kinderprogramma’s voor de TROS. Hij helpt mee aan de eindexamenfilm van zijn broer, Waan, die in 1999 op het Nederlands Filmfestival wordt vertoond.

Jorrit behaalt vervolgens zijn Bachelor of Film Production aan de Filmacademie. In 2004, vrijwel direct na het afstuderen van Jorrit, zetten de twee broers het productiebedrijf Filmenzo op. Dit is naar aanleiding van een grote opdracht die zij binnengehaald hebben, een bedrijfsfilm voor de Hoge Snelheidslijn. Hierna krijgen zij tal van opdrachten binnen van verschillende bedrijven en instanties, zoals de gemeenten Amsterdam en Utrecht, Randstad Uitzendbureaus, een grote Woningbouwer in Friesland en FMC Chemicals, Idol Media en Universal Music. Ze bouwen gestaag een reputatie op en gaan steeds meer voor reclamebureaus werken.

Vanaf 2013 gaat hun bedrijf verder onder een andere naam, namelijk Sounds Like Film. Dit is naar aanleiding van hun samenwerking met Nando Eweg, een muziekproducer en componist. Met z'n drieën zijn ze een ijzersterke mix van beelden en muziek. In hun kantoor op het Java Eiland in Amsterdam is daarom nu ook een high end audiostudio aanwezig.

Hun klantenkring is groot. De broers hebben werk verricht voor Unicef, Apollo Vredestein, Albert Heijn, Heineken, PME Legends en zeer recentelijk een grote internationale commercial voor Wacom. De opdrachten lopen sterk uiteen, van tv-commercials tot sfeerfilms en van interne bedrijfsfilms tot promotiefilms. Zij werken voor de reclamebureaus, maar ook direct voor het bedrijfsleven. In beide gevallen komen vaste klanten terug met opdrachten. Voor sommige corporaties is Sounds Like Film de premium supplier. Dit houdt in dat het bedrijf als eerste naar hen toe stapt als er een opdracht is. In de reclamebranche gaat dit er anders aan toe, hier zitten er reclamebureaus tussen. Deze schrijven een pitch uit naar verschillende productiebedrijven. De concurrentie in de reclamewereld is veel groter, er is een constante strijd: wie is de beste, hipste of de meeste innovatieve, en wie wint dus zo’n pitch?

Sounds Like Film streeft er naar dat zijn producten op een esthetisch en filmisch manier te produceren. Door het filmische karakter en nadruk op goede casting krijgen de films meer emotie en gevoel. Voor de Unicef reclame “Wij gaan voor nul” zijn er in samenwerking met de ambassadeurs en veel bekende Nederlanders elf landelijke commercials gemaakt.