Rogier Gerritsen

Uit B&G Wiki
PersoonPlaceholder.png

NaamRogier Gerritsen
Geborenonbekend, 20 april 1970
FunctiesFilmmaker, Regisseur, Editor
Bekend vancommercials van Unicef (We gaan voor nul), Vredestein Vorti, Pall Mall Export, Wacom, Durex Feeling Ultra
Periode actief2004 - heden
Werkt samen metJorrit Gerritsen
Externe infoSounds Like Film

Rogier Gerritsen in de media
Oeuvre van Rogier Gerritsen

De passie voor film zit er al van jongs af aan in bij Rogier Gerritsen en zijn broer Jorrit. Als kleine jongens spelen ze al met de camera’s van de verzameling van hun vader. Rogier begint op jeugdige leeftijd zelf al filmpjes te monteren, hij is dus een echt talent. In 1998 behaalt hij zijn European Master of Media aan de Hogeschool voor de Kunsten Utrecht. De acht jaar jongere Jorrit helpt mee aan de eindexamenfilm Waan, die in 1999 op het Nederlands Filmfestival wordt vertoond.

Rogier werkt als freelancer onder andere aan de VARA tv-serie, De geheime dienst, en bij First Floor Features als assistant line producer aan internationale speelfilms. In 2004, vrijwel direct na het afstuderen van Jorrit, zetten de twee broers het productiebedrijf Filmenzo op. Dit is naar aanleiding van een grote opdracht die zij binnengehaald hadden, een bedrijfsfilm voor de Hoge Snelheidslijn. Hierna krijgen zij tal van opdrachten binnen van verschillende bedrijven en instanties, zoals de gemeenten Amsterdam en Utrecht, Randstad Uitzendbureaus, een grote Woningbouwer in Friesland en FMC Chemicals, Idol Media en Universal Music. Ze bouwen gestaag een reputatie op en gaan steeds meer voor reclamebureaus werken.

Vanaf 2013 gaat hun bedrijf verder onder een andere naam, namelijk Sounds Like Film. Dit is naar aanleiding van hun samenwerking met Nando Eweg, een muziekproducer en componist. Met z'n drieën zijn ze een ijzersterke mix van beelden en muziek. In hun kantoor op het Java Eiland in Amsterdam is daarom nu ook een high end audiostudio aanwezig.

Hun klantenkring is groot. De broers hebben werk verricht voor Unicef, Apollo Vredestein, Albert Heijn, Heineken, PME Legends en zeer recentelijk een grote internationale commercial voor Wacom. De opdrachten lopen sterk uiteen, van tv-commercials tot sfeerfilms en van interne bedrijfsfilms tot promotiefilms. Zij werken voor de reclamebureaus, maar ook direct voor het bedrijfsleven. In beide gevallen komen vaste klanten terug met opdrachten. Voor sommige corporaties is Sounds Like Film de premium supplier, dit houdt in dat het bedrijf als eerste naar hen toe stapt als er een opdracht is. In de reclamebranche gaat dit er anders aan toe, hier zitten er reclamebureaus tussen. Deze schrijven een pitch uit naar verschillende productiebedrijven. De concurrentie in de reclamewereld is veel groter, er is een constante strijd: wie is de beste, hipste of de meeste innovatieve, en wie wint dus zo’n pitch?

Sounds Like Film streeft er naar dat zijn producten op een esthetisch en filmisch manier te produceren. Door het filmische karakter en nadruk op goede casting krijgen de films meer emotie en gevoel. Voor de campagne van Unicef, “We gaan voor nul” zijn er in samenwerking met de ambassadeurs en veel bekende Nederlanders elf landelijke commercials gemaakt.