Landing op Mars

Uit B&G Wiki
Periode1976
Beschikbaar in archiefBeeld en Geluid
Genreinformatief
Decennia1970-1979
Lengte15' per uitzending
Mediumtelevisie

Landingopmars.jpg Landingopmars2.jpg

Beschrijving

Landing op Mars is een reeks programma's, gemaakt door Chriet Titulaer en regisseur Rudolf Spoor, in aanloop naar de Mars-landing in 1976. Het programma is opgenomen op locatie bij NASA, bij de thuisbasis van het Viking-project in Pasadena.

De Viking 1 is de Mars-lander, waarvan een deel daadwerkelijk op Mars landt en een ander deel in een baan rond Mars blijft zweven. Een nogal spannende gebeurtenis, blijkens de grote aandacht die er voor dit project is.

De eerste uitzending betreft een vooruitblik op de vlucht naar en landing op Mars. De tweede heeft als subtitel De plannen van NASA - De ruimtevaart in de toekomst en gaat in op de (mogelijke) ruimtemissies in de komende decennia. Tot slot besteedt de derde uitzending aandacht aan de reacties op de eerste beelden van Mars na de landing van VIking 1.

Titulaer gaat in op alle details van het project en interviewt hij niet de minsten bij NASA. Rudolf Spoor, eerder verantwoordelijk voor de live-uitzending rondom de maanlanding van Apollo 11 in 1969, is een autoriteit op het gebied van ruimtevaartprogramma's.

Makers

Voor NOS in Pasadena Chriet Titulaer, Rudolf Spoor

Voor NOS in Hilversum Rob Swanenburg, Liesbeth van Leeuwen Boskamp

Grafische verzorging Hilko Hulzebos

Montage Fredo Krooshof

NOS