Lars andersson

Uit B&G Wiki
LARSA con.jpg

NaamLars Andersson
Geboren,
Functiesprogrammamaker eindredacteur
Bekend vanNOS-Actueel NOVA NOS journaal
Periode actief1976-2006
Werkt samen metEd van Westerloo Ad van Liempt
TriviaTrivia
Mediahttps://vimeo.com/32137601 Interview (2010 NTR) met Lars Andersson over zijn carriëre.
GalleryGallery


Carriereoverzicht

Na aanvankelijk in de geschreven journalistiek werkzaam te zijn, o.a. bij het weekblad Aktueel, werkt Andersson vanaf 1976 jarenlang voor de NOS. Ed van Westerloo haalt hem naar het NOS journaal, waar hij de binnenlandredactie gaat professionaliseren. Hij bedenkt het Half Zes Journaal, dat met als presentator Maartje van Weegen uitgroeit tot een succesvol programma. Hij is eindredacteur van NOS Laat, later NOVA en geeft leiding aan NOS Actueel.

NOS Actueel is tot 2005 de afdeling van de NOS die speciale televisie-uitzendingen maakt over gebeurtenissen van nationaal of internationaal belang. NOS Actueel is van start gegaan in 1995. De eerste tien jaren is Lars Andersson hoofdredacteur. De afdeling heet vanaf 2005 NOS evenementen.

Hij is bij de NOS ook jarenlang verantwoordelijk voor de uitzendingen rondom het Koninklijk Huis. In 2005 maakte hij de tv-documentaire 25 kroonjaren, Koningin Beatrix 1980-2005.

De tv-programma's die wij ons collectief blijven herinneren, maakte Andersson als eindredacteur van NOS-Actueel. Met als onbetwiste hoogtepunt: Het huwelijk van prins Willem-Alexander en prinses Maxima.