Lex Uiting

Uit B&G Wiki
PersoonPlaceholder.png

NaamLex Uiting
GeborenVenlo, 24 augustus 1986
Functiesverslaggever, presentator, programmaker, producent, regisseur, zanger
Bekend vanGiel, Kinderen voor kinderen, Kassa 3, Rambam
Periode actief2005-heden
Werkt samen metGiel Beelen, Rob Stenders
TriviaTrivia

Lex Uiting in de media
Oeuvre van Lex Uiting

Lex Uiting is presentator, verslaggever, programmamaker, muzikant, zanger en liedjesschrijver.


Televisie

Uiting begint zijn televisiecarrière in 2005 bij Omroep Venlo waar hij presentator is van KloekTV en verslaggever voor Venlo vandaag. In 2007 maakt hij zijn landelijk presentatiedebuut in het jongeren consumentenprogramma Kassa 3 van de VARA. Het jaar daarop wordt hij het vaste gezicht van Kinderen voor kinderen en presenteert hij alle versies van dit programma, zowel op televisie als in het theater. Hij is verslaggever en interviewer bij het Nieuwjaarsconcert 2009. In 2010 is hij de jongste Jakhals in De wereld draait door. Hij houdt het na een seizoen voor gezien. De combinatie satire en journalistiek bevalt hem goed en vanaf 2011 is hij verslaggever van het programma Rambam. In het eerste seizoen toont hij de corruptheid van het politiekorps Utrecht aan middels lokportemonnees met inhoud.


Radio

In 2006 begint Uiting zijn radiocarrière als verslaggever bij BNN United op Radio 1. Daarna volgen de 3FM-programma’s Wout!, De Coen en Sander show en verzorgt hij een satirisch item in Stenders eetvermaak. Tevens is hij redacteur, regisseur en producer voor het ochtendprogramma GIEL. Sinds 2010 is hij ook verslaggever voor dat programma. Vanuit die functie verzorgt hij het item Gaat-ie mee of zegt-ie nee waarin hij bekende Nederlanders confronteert met een feit dat eigenlijk niet bestaat. De vraag is vervolgens of zijn ‘slachtoffer’ meepraat of eerlijk toegeeft er niets vanaf te weten. In maart 2012 trapt PvdA-Kamerlid John Leerdam erin en stapt later op als Tweede Kamerlid.


Muziek

Uiting zingt in dialect in de Venlose band zoemaar. Ook speelt hij trombone. De band brengt meerdere albums uit. Voor de plaat Wiéd weg van de waereld wint hij als liedjesschrijver de Priés Veur ’t Limburgs Leed in 2011. Uiting presenteert tevens het Venlose Zomerparkfeest.


Prijzen