Liefde gaat door de maag

Uit Beeld en Geluid Wiki
Ga naar: navigatie, zoeken
Periode2005, 2009
Beschikbaar in archiefBeeld en Geluid
GenreDocumentaire
Decennia2000-2009
Lengte24"40"
Mediumtelevisie


Beschrijving

Liefde gaat door de maag staat in het teken van het gelijknamige gezegde. Filmmaker Heddy Honigmann laat in deze serie per aflevering één man of vrouw een gerecht bereiden dat voor hem of haar een speciale betekenis heeft vanwege herinneringen aan een dierbaar persoon. In de serie is het gemaakte gerecht echter een bijzaak en gaat de meeste aandacht uit naar het portretteren van de dierbaren en diens context door middel van de herinneringen van degene die het gerecht maakt.

Makers

Regie Heddy Honigmann

Research Ester Gould, Heddy Honigmann

Camera Adri Schrover

Geluid Pieter Guyt

Montage Patrick Minks

Mixage Hugo Dijkstal

Productie Ester Gould

Eindredactie Bert Janssens

Omroep HUMAN

Achtergrondinformatie

Heddy Honigmann is bekend van haar vele korte films, speelfilms en documentaires, waarvan enkelen bovendien prijzen gewonnen hebben. Met Liefde gaat door de maag maakt ze echter haar debuut als televisiemaker. Het programma past echter geheel in de stijl die Honigmann ook voor haar films aanhoudt, zo zegt eindredacteur van HUMAN, Bert Janssens "... een kookprogramma van 25 minuten, dat tegelijkertijd, Heddy is nu eenmaal Heddy, een onderzoek is naar levenskunst, naar het wezen van liefde, leven, kunst en dood."

Na het eerste seizoen in 2005, heeft HUMAN in 2009 het tweede seizoen van Liefde gaat door de maag uitgezonden. Uit de reacties op de website van de serie, blijkt dat die nog steeds met veel genot bekeken wordt en dat kijkers ontroerd worden door de manier waarop Honigmann de herinneringen en de sfeer worden weergegeven.