Linda’s levenslied

Uit Beeld en Geluid Wiki
Ga naar: navigatie, zoeken
Periode2006
Beschikbaar in archiefBeeld en Geluid
Genredocumentaire
Decennia2000-2009
Lengte40'08"
Mediumtelevisie


Makers

Bewerking AKN promotie & productiebureau

Productie Yolande van der Blij en Leonie van Zanten

Webredactie Ruben Heijloo

Eindredactie Jelle Peter de Ruiter

NCRV

Achtergrond informatie

In de documentaire Linda’s Levenslied besluit de weduwe Linda vrijwilligerswerk te gaan doen in Suriname. In Suriname is veel armoede te vinden en weinig goed opgeleide die voor sociale, economische en medische toestanden kunnen zorgen. Om de tekorten binnen deze drie sectoren te verbeteren is Stichting Projecthulp Suriname opgericht Deze stichting heeft ten doel het ondersteunen van ontwikkelingsprojecten in Suriname alsmede het vergroten van de culturele uitwisseling tussen Suriname en Nederland. Onder het begrip ‘ontwikkelingsprojecten’ vallen bijvoorbeeld scholen, opvangtehuizen, zeeschildpad- en bouwprojecten. Ondersteuning van de projecten zal plaatsvinden zowel door het uitzenden van vrijwilligers als door het verstrekken van materialen.

Projecten

De projecten die SPS in Suriname ondersteunt, moeten een bijdrage leveren aan de sociale en/of economische ontwikkeling van Suriname. SPS gaat samenwerking aan voor de lange termijn en streeft naar continuïteit in de plaatsing van vrijwilligers bij de projecten. De SPS- vrijwilliger zal geen functie vervullen, die vervuld kan worden door Surinaamse inwoners.

Uitzending van vrijwilligers

Belangrijke – wederkerige – aspecten bij de uitzending van vrijwilligers zijn kennisoverdracht, culturele uitwisseling, samenwerking en sociale bewustwording. De kennismaking met het principe ‘vrijwilligerswerk’ vergroot het besef van ‘zorgen voor elkaar’ in de maatschappij: ‘geven aan een ander, in het belang van de ander, zonder je eigen belang voorop te stellen’.

De organisatie: voor vrijwilligers door vrijwilligers

Het bestuur in Nederland bestaat uit zes leden. De bestuursleden zetten zich naast hun werk of studie als vrijwilliger in voor de stichting. De bestuursleden ontvangen dan ook geen salaris. Twee commissieleden ondersteunen het bestuur. Op het kantoor in Suriname werken vanaf september 2008 twee stagiaires als vrijwilligerscoördinatoren onder supervisie van ons contactpersoon.