Lipdub

Uit B&G Wiki
Periode2010 - 2011
Beschikbaar in archiefBeeld en Geluid
GenreReportage
Decennia2010-2019
Lengte24'00"
MediumTelevisie

Lipdub (2010) titel.jpg Lipdub (2010).jpg

Beschrijving

'Lipdub' is een fenomeen op internet waarbij een bestaand nummer wordt geplaybackt en in één take met een grote groep mensen wordt opgenomen. Zo ontstaat er een nieuwe videoclip. De Lipdub wordt speciaal voor Jaleesa (18) opgenomen die, nadat zij van kanker leek te zijn genezen, opnieuw met de ziekte wordt geconfronteerd.

Jaleesa kan wel een hart onder de riem gebruiken, juist nu haar dromen voor de toekomst opnieuw uitgesteld worden. De familie en vrienden van Jaleesa gaan de uitdaging aan een overdonderende 'Lipdub' te maken, onder fanatieke leiding van regisseur Marco Grandia. In Lipdub zien we de verkleedpartijen, tricky stunts, overwonnen angsten, bloopers en de spanning of het in één take gaat lukken. Jaleesa wordt intussen met een smoes naar de markt in Roosendaal gelokt. Plotseling schalt de muziek over het marktplein. Tussen de nietsvermoedende voorbijgangers krijgt Jaleesa de verrassing van haar leven. Terwijl haar familie en vrienden zich om haar heen verzamelen ziet ze op een groot scherm de 'Lipdub' die alleen voor haar gemaakt is.

Makers

Productie M Boland

Regie Richard van Bosstraten

NCRV

Achtergrondinformatie

Het programma is een van de experimentele programma's die worden uitgezonden in de TV Lab -themaweek van Nederland 3. Programmamakers krijgen de kans om vernieuwende programma's aan het Nederlandse publiek te tonen. De kijkcijfers en het oordeel van een grootschalig kijkerspanel bepalen mede of de pilot voldoende aanleiding geeft voor een vervolgserie.