MaDiWoDoVrijdagshow

Uit B&G Wiki
Periode2010 - 2011
Beschikbaar in archiefBeeld en Geluid
GenreMagazine
Decennia2010-2019
Lengte45'00"
MediumTelevisie

MaDiWoDoVrijdagshow (2010) titel.jpg MaDiWoDoVrijdagshow (2010).jpg

Beschrijving

In deze dagelijkse late night show ‘ranken’ Paul de Leeuw en zijn secondanten Erben Wennemars en Filemon Wesselink de vijf belangrijkste nieuwsfeiten van de dag. Met spraakmakende gasten in de studio wordt de waan van de dag wordt besproken. Prikkelende reportages en beeldfragmenten volgen elkaar in hoog tempo op en bekende gasten en nieuw talent komen langs in de studio. Filemon en Erben leggen lijntjes met de kijker en twitteren erop los. Via madiwodo.nl kan iedereen de hele dag het nieuws 'ranken'. Iedere uitzending sluit af met een top vijf van het nieuws van de dag.

In TV Lab worden verschillende onderdelen getest om op 6 september 2010 definitief van start te gaan. Op 30 september maakt Erben Wennemars bekend dat hij met het programma gaat stoppen. Het werken voor het magazine blijkt anders dan Erben had verwacht.

Makers

Presentatie Paul de Leeuw, Erben Wennemars, Filemon Wesselink

E.V.A. Media, BNN, VARA

Achtergrondinformatie

Het programma is een van de experimentele programma's die worden uitgezonden in de TV Lab -themaweek van Nederland 3. Programmamakers krijgen de kans om vernieuwende programma's aan het Nederlandse publiek te tonen. De kijkcijfers en het oordeel van een grootschalig kijkerspanel bepalen mede of de pilot voldoende aanleiding geeft voor een vervolgserie.