Mijn loverboy

Uit Beeld en Geluid Wiki
Ga naar: navigatie, zoeken
Periode2010
Beschikbaar in archiefBeeld en Geluid
GenreDocumentaire
Decennia2010-2019
Lengte50'16"
Mediumtelevisie


Beschrijving

In deze film vertellen vijf meiden hoe het is om in de handen van een loverboy vast te zitten. Vier van de meiden willen niet herkenbaar in beeld, hun verhaal wordt door acht verschillende actrices vertolkt. Er worden verschillende rechtszaken van vier meiden tegen hun loverboy gevolgd en toegelicht. Hulpverlener Toos Heemskerk en mensenhandel expert Henk Werson geven hun mening over de problematiek van mensenhandel en prostitutie in Nederland.

Henk Werson laat bovendien met de hulp van de actrices zien hoe hij de meisjes die uit de prostitutie willen bij hun aangiftes tegen loverboys helpt. Hierbij vertellen de actrices de verhalen van de meisjes die voor Henk Werson nog onbekend zijn.

De film is uitgezonden in het kader van de documentairereeks 3Doc.

Makers

Regie en redactie Tamme de Leur

Research Elisa Son en Dienke Vos

Productie Herma van Boven

Eindredactie Floor Koomen

Camera Christiaan van den Broeke, Stefan Hagemeijer, Ron van der Lugt, Jan Willem den Bok en Mike Warmels

Montage Oscar Pathuis

EO

Achtergrondinformatie

Op de website van de EO is er een discussie los gebarsten over de manier waarop deze documentaire de verschillende verhalen van de meiden vertelt. Sommigen vonden het verwarrend dat twee actrices het verhaal van één meisje vertegenwoordigen. Anderen vonden dat dit juist liet zien dat een loverboy iedereen kan overkomen. Ook het verschil tussen feit en fictie was en onderwerp van discussie. Hieruit kwam naar voren dat veel mensen vonden dat deze stijl geen recht deed aan de zwaarte van het onderwerp. De discussies laten zien hoe belangrijk en actueel het onderwerp en de voorlichting over loverboys wordt gevonden.