No limit

Uit Beeld en Geluid Wiki
Ga naar: navigatie, zoeken
Periode2001
Beschikbaar in archiefBeeld en geluid
GenreDocumentaire
Decennia2000-2009
Lengte49”0”
MediumTelevisie


Beschrijving

No limit neemt de kijker mee naar pension Maaszicht. Een huis waar dakloze jongeren onderdak en hulp aangeboden krijgen. Pension Maaszicht is gevestigd in een voormalig klooster in het centrum van Rotterdam. In de aflevering maken we kennis met directeur Roel en een aantal maatschappelijk werkers. We zien hoe zij de jongeren begeleiden tijdens hun dagelijkse activiteiten.

Het gevoel van ‘volgen’ wordt in deze documentaire ondersteund door het veelvuldig gebruik van de pan-beweging. Bij de pan-beweging verandert de camera zelf niet van positie maar hij draait om zijn as. De kijker heeft hierdoor het idee dat hij naar links of naar rechts kijkt.

Makers

Scenario, research Anne-Mieke van den Berg, Anneke Hopmans

Camera Bob Entrop, Bernd Wouthuysen

Eindredactie Wessel van der Hammen

Regie Anneke Hopmans

Productie Nicole Neefs

IKON

Achtergrond informatie

No limit is een aflevering van het programma Werelden uitgezonden door de IKON. Deze documentaire is dankzij een bijdrage van St. Steunfonds Pro Juventute en Johnson & Johnson Fonds tot stand gekomen. Het onderwerp van No limit, dakloze jongeren, kan geplaatst worden binnen de doelstelling van de IKON, namelijk inspireren, motiveren en activeren van mensen.