Op zoek naar het zesde zintuig

Uit B&G Wiki
Periode2006-2007
Beschikbaar in archiefBeeld en Geluid
GenreReportage
Decennia2000-2009
Lengte49'13"
Mediumtelevisie


Beschrijving

Programma waarin op zoek wordt gegaan naar de persoon met het best ontwikkelde zesde zintuig. Vanuit alle aanmeldingen is een selectie gemaakt van tien kandidaten. De tien kandidaten laten aan de hand van testen zien hoe goed het zesde zintuig ontwikkelt is. Alle testen worden uitgevoerd onder toezicht om ervoor te zorgen dat alles eerlijk verloopt. Dit wordt gedaan door oud-politiecommissaris Joop van Riessen, journaliste Inge Diepman en illusionist Joe Pequerrucho. Een jurypanel beslist aan het eind van elke aflevering welke kandidaten er door mogen naar de volgende ronde. Deze jury is samengesteld door een onafhankelijk marktonderzoeksbureau. In de finale wordt de winnaar gekozen uit de laatste drie kandidaten.

Voorbeelden van testen die de kandidaten moeten uitvoeren is verduidelijking geven over een auto-ongeluk, het opsporen van familieleden en feiten aan het licht brengen over een moordaanslag.

Makers

Producent Hans Dekker

Gedelegeerd producent Mie Dries

Productie Catelijne Evenblij

Productieleiding René Nouwens

Eindredactie Angela Poort

Regie Angela Poort

Eindredactie Hannie Reijn

Presentatie Karin de Groot

Interviewer Karin de Groot

Commentaar Cobus Bosscha

Producent TéVé Holland TV Film & Video Producties

KRO

Achtergrondinformatie

De kandidaten die meedoen aan Op zoek naar het zesde zintuig zijn Liesbeth, Richard, Petra, André, Johannet, Chris, Jacky, Johan, Helga en Marchien. De winnaar van het programma is uiteindelijk Marchien Bakker geworden. In totaal zijn er 1,1 miljoen mensen die de finale bekijken.

Op de website http://kenjezelf.kro.nl/zenertest/start.asp staat de zogenaamde ‘Zenertest’ hiermee kan men kijken in hoeverre het zesde zintuig ontwikkelt is.

De KRO besluit na het eerste seizoen dat zij niet meer verder willen gaan met het programma. Volgens Ton Verlind, toenmalig directeur van de KRO past het programma niet bij de omroep. RTL4 besluit later het programma Het zesde zintuig te maken. Volgens RTL is het niet een vervolg van het programma Op zoek naar het zesde zintuig. Het ligt meer in het verlengde van het Amerikaans programma America’s psychic challenge.