Orimoa

Uit Beeld en Geluid Wiki
Ga naar: navigatie, zoeken
Periode1971-1975
Beschikbaar in archiefBeeld en Geluid
Genrekinderprogramma,
jeugdprogramma
Decennia1970-1979
Lengte30'
Mediumtelevisie


Beschrijving

Orimoa is een Nederlandse jeugdserie waarin een man (Hans) samen met kinderen in achtereenvolgens een oude legertruck, een huifkar en een zespersoons fiets naar een voor hem vreemde wereld reist. Samen leren ze veel over Nederland, waarbij het milieu een belangrijke rol speelt. Ondertussen wprden door de man, de kinderen en verschillende gasten veel liedjes gezongen die ook worden uitgezonden door de NCRV-radio.

Er zijn in vier seizoenen in totaal 28 afleveringen uitgezonden.

Achtergrondinformatie

Orimoa verandert in het laatste seizoen van opzet. Aanvankelijk wordt iedere week een ander dorp aangedaan, maar in dat laatste seizoen draait het voornamelijk om een geheimzinnig landhuis. De eerste twee seizoenen worden in de studio opgenomen aangevuld met buitenscènes op film. De laatste twee seizoenen worden geheel op film opgenomen.

De kinderen die meewerken aan de serie zijn afkomstig van de Nicolaas Maesschool en de IVO-school te Amsterdam. Hans Hamstra is daar op dat moment onderwijzer.

Makers

Scenarioschrijver Klaas Rusticus (1971-1974), Peter van Gestel (1974-1975), Anton Quintana (1974-1975)

Componist Klaas Rusticus

Tekstschrijver (liedjes) Hugo Heinen

Arrangeur Marinus Metz, Jo Bonte, Wim Franken, Walter Kalischnig, Tristan Keuris, Pi Scheffer, Piet Zonneveld

Muzikale leiding Gijsbert Nieuwland, Paul Hupperts, Piet Zonneveld, Marinus Metz

Uitvoerende: zanggroep van de Nicolaas Maesschool, het Orimoa-koor, het Orimoa-orkest, het combo van Piet Zonneveld, leden van de Kathedrale Koorschool Utrecht, het Promenade-Orkest en het Radiokoor

Productie Jeannet de Boer, Karen Terwiel, Else Flim, Dieke van Waveren, Carla Duetz

Regisseur Klaas Rusticus

Decorontwerp Freek Biesiot (1971 - 1972)

NCRV

Cast

Hans - Hans Hamstra

Volwassen acteurs Robert Borremans, Floor Rommerts, Marjolijn Rommerts, Hugo Dellas, Josine van Dalsum, Hans Otjes, Berend Boudewijn, Henk Molenberg, Hans Hoekman, Peter Holland, Henk Votel