Ouders hebben geen seks

Uit B&G Wiki
Periode2009
Beschikbaar in archiefBeeld en Geluid
Genrehuman interest, reality
Decennia2000-2009
Lengte25'00
Mediumtelevisie

Oudershebbengeensekstitel.jpg Oudershebbengeenseks.jpg

Beschrijving

Programma waarin de problematiek tussen ouders en jongeren wordt besproken. Meestal gaat deze problematiek over tieners, die balen van de huisregels, maar vragen om meer vrijheden. Of over jongeren die seksueel actief zijn en hun ouders dit niet durven te vertellen. Maar ook over ouders, die de controle over hun kinderen zijn kwijtgeraakt en vinden dat zij te losbandig door het leven gaan.

Het gezin gaat drie gesprekken aan met seksuologe Maria Schopman. In het eerste gesprek wordt het probleem uiteengezet waarna een actieve opdracht volgt. Het tweede gesprek is met de tiener alleen. De voortgang wordt besproken en er wordt gekeken waar de tiener tegenaan loopt. Maria geeft in dit gesprek tips en adviezen en er volgt een opdracht die als doel heeft om het gezin nadere tot elkaar te laten komen.

Het derde en tevens laatste gesprek is de eindevaluatie waarin Maria Schopman probeert inzicht te geven in het oplossend vermogen van het gezin. Presentatrice Sofie van den Enk zoekt de gezinnen op in hun thuissituatie en bespreekt met hun de problemen en vorderingen. Het programma laat zien hoe een gezin werkt aan de verbetering van de communicatie.

Makers

Uitvoerend producent Maaike Dorsteen

Productieleiding Fancy Pupping

Productie Nana Lodewijks, Marthe van der Horst

Redactie Katinka Hartman, Ellen Schutten, Mila van Wissen

Eindredactie Daniel ten Hoopen

Presentatie Sofie van den Enk, Maria Schopman

KRO

Achtergrondinformatie

Het idee voor het KRO-programma Ouders hebben geen seks komt overgewaaid uit Groot-Brittannië. Daar zorgt Sex... with Mum and Dad voor ophef als een achttienjarige aan haar moeder opbiecht dat ze seks heeft gehad met meer dan vijftig mannen. In de VS zendt MTV het programmaformat uit.

Seksuologe Maria Schopman is al jaren de vraagbaak voor Neerlands liefdesperikelen. In de jaren tachtig werkt ze bij radioprogramma Radio Romantica. Ook is ze bekend van de populaire teletekstrubriek Maria Weet Raad van Veronica. In Groot-Brittannië maakt ze naam als seksuologe bij Sex... with Mum and Dad.