Overleg gebruiker:User00

Uit B&G Wiki

Beste User00,

De Beeld en Geluid wiki is bedoeld voor bijdragen over Nederlandse producties en makers

Beste WikiSysop, ik zal proberen hier rekening mee te houden. Scooby Doo is al zo beperkt mogelijk en Pokémon is een uitzondering, vooral omdat de Nederlandse cast al zo lang meegaat. Betreft zeer zeker de Nederlandse kant dus. Vandaar ook alleen de Nederlandse afleveringtitels. Bovendien is deze titel en ook Scooby Doo enorm bekend. --User00 (overleg) 22 aug 2014 10:21 (CEST)

Beste User)), Ik weet niet helemaal of mijn vorige bericht goed is doorgekomen, vandaar dat ik het nogmaals probeer. De redactie waardeert heel erg dat je zo enorm aan het bijdragen bent. Alleen zijn er wel bepaalde regels waar je je aan moet houden, voornamelijk regels omtrent auteursrecht en de creative commons licentie die geldt voor alle afbeeldingen in de wiki.

Inhoudelijk gaat de wiki echt alleen over Nederlandse producties, programma's en makers/acteurs.

Ik hoop dat je binnen die restricties toch een manier vindt om bijdragen aan de wiki te leveren. De redactie vindt het erg jammer als je zo veel tijd hebt gestoken in het toevoegen van lemma's en foto's, die we vervolgens moeten verwijderen omdat ze niet binnen deze wiki passen.

Met vriendelijke groet, De redactie

Ik zal er rekening mee houden. Ik kon bovenstaande niet vinden in de regels. Mag Pokémon wel? Is de enige uitzondering.--User00 (overleg) 22 aug 2014 11:07 (CEST)

Hoi, Helaas mag Pokémon ook echt niet. De regels zijn ook lastig, een klein stukje uitleg vind je op de pagina "Over Ons". Belangrijkste manier om te kijken of een programma of productie geschikt is voor deze wiki is zoeken of het in onze collectie zit. Pokémon is een in het buitenland geproduceerde tekenfilm die in Nederland is aangekocht. Dit soort producties nemen we niet op in de collectie van Beeld en Geluid en dus ook niet in de wiki. De serie Bassie en Adriaan is een ander verhaal, die mag wel. Ik zag dat je daar ook mee aan de slag bent geweest.

Nog twee vraagjes: Op de pagina De Club van Sinterklaas & Het Pratende Paard zie ik een tekst die door gebruiker Erik-v-w woord voor woord gekopieerd is van de officiële site en persberichten. Mag dit wel? Volgens mij is het handiger om een eigen verwoording te gebruiken.
Tevens stonden het eerste en tweede seizoen van Pokémon wel ooit op de site van Beeld en Geluid. Tot aan een half jaar terug, geloof ik.--User00 (overleg) 22 aug 2014 17:14 (CEST)
En ook belangrijk: waarom mag Nathalie wel ?--User00 (overleg) 23 aug 2014 19:29 (CEST)

Hoi, Zo knippen en plakken als gedaan is bij de tekst bij De Club van Sinterklaas & Het Pratende Paard is niet toegestaan. Dit is namelijk plagiaat. Goed opgemerkt. Dat moet worden aangepast.

Waarom Nathalie wel is toegestaan kan ik zo niet achterhalen. Dit moet ik even terugleggen in de redactie.

nog een extra opmerking: je gebruikt hoofdletters binnen titels, maar dat is niet juist. De linkjes zijn hoofdlettergevoelig, dus als jij Lotto Weekend Miljonairs noteert, dan lijkt het of het programma nog niet beschreven is in de wiki, terwijl de pagina Lotto weekend miljonairs wel bestaat. Ik heb dit nu aangepast. Ik geef het je mee voor je toekomstige beschrijvingen want het is juist mooi als alles naar elkaar linkt, toch?

Groet!

Diewertje is natuurlijk Dieuwertje...

Hoi User00,

Ik heb binnen de Sinterklaasprogramma's veel moeten herstellen m.b.t. Dieuwertje Blok. Overal miste de U in Dieuwertje. Wil je er in het vervolg opletten en a.u.b. aanpassen in de pagina's waar het nog fout staat?

Bij voorbaat dank ;-)

--T-Steyl (overleg) 15 sep 2014 23:14 (CEST)

Hallo User00

Ik heb een vraag over het hernoemen van de pagina Sint & de Leeuw. Jij hebt er Sint en De Leeuw van gemaakt, maar moet het niet Sint & De Leeuw zijn? Op de foto staat ook het '&'-teken afgedrukt. Verder heb je natuurlijk wel gelijk als je De Leeuw met een hoofdletter D schrijft, Paul heet natuurlijk De Leeuw.

Groet, DofT

Ik ga uit van de eerdere uitleg op deze pagina over het gebruik van hoofdletters. Daaruit trok ik het vooroordeel dat dit ook bij speciale tekens zo was. Ik kan echter niet garanderen dat ik hier telkens op gelet heb. Mochten speciale tekens gewoon mogen dan mogen deze natuurlijk gewoon weer terug geplaatst worden. --User00 (overleg) 17 sep 2014 21:07 (CEST)

Hallo User00

Ik las je verzoek in de overlegpagina. De hoofdpagina heeft maar twee onderdelen die je kunt bewerken met actueel nieuws of een greep uit de collectie: 'In het nieuws' en 'In het zonnetje'. De overige info moet blijven staan. Het is natuurlijk leuk om aan te haken bij de actualiteit. 1 november is aankomende zaterdag. Als je dan de Hoofdpagina voor die tijd kunt aanpassen voor het jubileum van RTL lijkt me dat leuk. Wil je dan (bijna) elk uur de pagina gaan aanpassen of hoe zie je dat voor je?

Na het jubileum kan de sinterklaastijd naar de hoofdpagina. Ook dan moet in de aanloop naar 5 december met enige regelmaat een nieuwe verwijzing worden opgenomen op de hoofdpagina. Houd er rekening mee dat er ook andere nieuwtjes tussendoor kunnen komen en dat Sinterklaas dan tijdelijk even naar de achtergrond verdwijnt.

Vriendelijke groet, WikiSysop


Ik zat te denken aan 1 of 2 wisselingen per dag. Ik heb zelf geen bewerkingsrechten voor de hoofdpagina.

In het nieuws

RTL bestaat 20 jaar. Om op een feestelijke manier stil te staan bij dit jubileum zullen enkele prominente programma's uit het verleden opnieuw deel uit te maken van de programmering. Voor de volledige programmering is er de speciale jubileumspagina.


In het zonnetje

Vanaf 1994 zijn Hans van Willigenburg en Mireille Bekooij te zien met Koffietijd! en brengen ochtendtelevisie ongekend hoge kijkcijfers.

RTL Nederland is samen met andere omroepen gevestigd op het Mediapark te Hilversum.


Verder kunnen de afbeeldingen RTLlogo25jaar.jpg en Hans-en-mireille.jpg op de voorpagina.

http://www.beeldengeluidwiki.nl/index.php/Bestand:Hans-en-mireille.jpg

http://www.beeldengeluidwiki.nl/index.php/Bestand:RTLlogo25jaar.jpg

De 25 jaar RTL-pagina wordt nog bijgewerkt met meer, maar kan alvast op de voorpagina.

--User00 (overleg) 27 okt 2014 14:07 (CET)

Dank je voor het bijwerken van de afbeeldingen. Ik neem je nieuwste versie van 'In 't zonnetje' op op de hoofdpagina. Mooie samenwerking zo!


Beste User00

Ik zie dat je veel makers hebt toegevoegd, maar daarbij is iets misgegaan. Je hebt ze allemaal vermeld onder Techniek, maar Techniek is bedoeld voor objecten en technieken. Voor Personen is er de Categorie Personen en dan een keuze in de beroepen die daarbij horen. Dus niet Licht maar Lichtontwerper, niet montage maar Editor. Ik verwijder ze nu uit de lijst Techniek. Als je wilt helpen graag.

Groet, WikiSysop


Beste User00

Hoewel we je inspanningen voor de Beeld en Geluidwiki waarderen, zien we ook dat niet alle inspanningen leiden tot kwalitatief goede bijdragen. Voorbeeld hiervan zijn de pagina's die je hebt aangemaakt voor 'n Berg werk, Aquest en BeeldRijk. De informatie op deze pagina's is te summier om al een pagina te rechtvaardigen. Als je een pagina aan wilt maken voor bijvoorbeeld Aquest, dan moet het resulteren in een tekst waarop het bedrijf in de volle breedte van zijn activiteiten tot zijn recht komt en niet slechts een verwijzing naar De club van Sinterklaas. Enige research hiervoor is wel van belang. De pagina's met slechts een enkele opmerking zullen voorlopig verwijderd worden. Zodra je beschikt over een inhoudelijk goede tekst kun je de pagina's natuurlijk altijd opnieuw aanmaken.

Groet, WikiSysop


Beste User00

De foto van Hans van Willigenburg en Mireille Bekooy op Koffietijd!, is dat geen foto die beschermd wordt door auteursrecht waarvoor dus geen toestemming is dat te gebruiken? Zonder toestemming mogen we de foto niet plaatsen in de wiki.

Groet, WikiSysop


Beste user00,

De wiki is geen plaats voor het beschrijven van cd's. Ook de pagina's met albums van Herman van Doorn worden verwijderd. Ik heb overigens wel een nieuwe pagina aangemaakt van Herman van Doorn. Nu is de pagina wel terugvindbaar op Google.

Groet, WikiSysop


Ze mogen wel verhuist worden naar de muziekencyclopedie, geen enkel probleem.
Bassie en Adriaan en De Club van Sinterklaas zou echter handiger zijn binnen één wiki, vooral als de doelgroep de pagina's vind, want het doorklikken is enorm lastig, zelfs voor volwassenen. Wel mogen deze cd-pagina's dubbel op de muziekencyclopedie, geen enkel probleem natuurlijk.


--User00 (overleg) 25 nov 2014 18:38 (CET)

Credits respecteren

Beste User00, Graag de officiële termen, functies en credits zoals ik ze zorgvuldig heb ingevoerd op de pagina's van De Club van Sinterklaas Films zo aanhouden en niet gaan corrigeren naar eigen ideeën. Alvast bedankt. --Erik-v-w

Ik snap het niet helemaal. Chefpiet was toch weer te zien in de nieuwste film? --User00 (overleg) 26 jan 2015 22:12 (CET)

Als je de film gezien hebt dan weet je dat dit niet zo is. Raadpleeg anders even IMDb: http://www.imdb.com/title/tt3546732

Vraag aan redactie: was de correctie "Sound Design" naar "Sounddesign" terecht? --User00 (overleg) 26 jan 2015 22:12 (CET)

We houden Engelse functieomschijvingen aan voor bepaalde functies in de film, zo ook voor Sound Design. Leidend hierin is de credit op de aftiteling van de betreffende film, bekijk deze even alvorens iets te corrigeren. --Erik-v-w

Chefpiet was te zien in de videoclip van het lied "Pietenreislied" en deze is toch ook te zien en te horen in (en dus deel van) de nieuwste film? Zelfs al staat hij niet in de aftiteling vermeld dan is dit gegeven geen indicatie dat Van Dijke niet in de film te zien zou zijn. Het gebeurt wel vaker dat niet alle acteurs in een televisie- of filmproductie in de bijbehorende aftiteling vermeld staan. --User00 (overleg) 26 jan 2015 22:28 (CET)

In reactie op jouw reactie op mijn overlegpagina: Ik denk dat je een Conducteurspiet aanziet voor Chefpiet (als het om het fragment gaat op 2:10" in http://www.youtube.com/watch?v=nOMnH_dT_tM ) Don van Dijke is geen castmember van de films. Bij twijfel; raadpleeg IMDb: http://www.imdb.com/title/tt3546732 --Erik-v-w

Rond 00:39/00:40 is Chefpiet te zien in de videoclip. Bovendien is er navraag gedaan bij RTL en deze gaven aan dat "Chefpiet inderdaad weer even te zien was". Zie ook de artikelen 25 jaar RTL en Don van Dijke. --User00 (overleg) 27 jan 2015 08:57 (CET)

In reactie op jouw reactie op mijn overlegpagina: Rond 00:39/00:40 in de videoclip is een figurant met een gelijkend kostuum te zien op oude beelden uit de serie 'De Club van Sinterklaas & De Verdwijning van Wagen 27'. RTL is niet betrokken bij de productie van de film of videoclips en kan hier onmogelijk bevestigende uitspraken over gedaan hebben. Ik verwijder deze onjuiste informatie. --Erik-v-w