Patrick in het Midden-Oosten

Uit B&G Wiki
Periode2006
Beschikbaar in archiefBeeld en Geluid
Genredocumentaire
Decennia2000-2009
Lengte39'19"
Mediumtelevisie


Beschrijving

In deze BNN-documentaire gaat Patrick Lodiers naar Israel om het langlopende conflict tussen de Palestijnen en Israëliërs beter te leren te begrijpen. Lodiers gaat in gesprek met beide partijen en wil het verhaal van beide kanten horen. Hij spreekt in onder andere met een Palestijnse student, een Israëlisch meisje dat slachtoffer is geweest van een bomaanslag en gaat zelfs op pad met de Al-Aqsa Brigade. Deze brigade bestaat uit Palestijnen, die actief vechten tegen de Israëliërs. De Al-Aqsa Brigade houdt een training in de heuvels, maar dit loopt uit op een vuurgevecht met het Israëlisch leger. Lodiers beseft dat het conflict een oorlog is, die gaat over wie er nu het meeste recht heeft op het land waar beide bevolkingsgroepen wonen.

In deze documentaire komt er goed naar voren hoe de situatie in Israel precies is en dat de Palestijnen en Israëliërs allebei veel last hebben van deze oorlog en het liefst vrede willen. Patrick Lodiers komt tot de conclusie dat beide partijen meer begrip voor elkaar moeten opbrengen, dat geweld en extreme beveiliging voor alleen maar meer geweld leiden en dat de enige oplossing in deze oorlog gelijkheid is.

Makers

Presentator & Documentairemaker Patrick Lodiers

BNN

Achtergrondinformatie

Het is opvallend te noemen dat er geen enkele maker wordt vermeld van deze documentaire. Alleen de naam van Patrick Lodiers komt duidelijk naar voren. Er is geen aftiteling van de documentaire en verder is er op internet geen informatie over de makers te vinden. Wellicht is dit gedaan om de makers te beschermen tegen kwaadwillende Palestijnen en Israëliërs.