Playing in Savage Paradise

Uit B&G Wiki
Periode2000
Beschikbaar in archiefBeeld en Geluid
GenreDocumentaire Natuurprogramma
Decennia2000-2009
Lengte52'
Mediumtelevisie

Playinginsavageparadise.jpg

Beschrijving

Een natuurfilm over Nationaal park Serengeti in Tanzania. Serengeti betekent eindeloze vlakte en zo wordt het landschap in beeld gebracht. Van de dieren die er (over)leven, worden de gewoonten in beeld gebracht.

De massale geboorte van graasdieren in het regenseizoen; de noodzaak om na een paar minuten te kunnen staan als prooidier; de verschillende manieren van opvoeden door de diverse dieren op de vlakte; dat de hyrax (een soort rotskonijn) en de olifant door vroegere biologen als verre verwanten werden gezien; de felheid waarmee moedergnoes hun jongen verdedigen; de competitie tussen leeuwen en hyena's; dat de dieren op de Serengeti niets verspillen. Het lijkt geen pretje om in Serengeti te wonen.

De Serengeti voor boven de achttien. Terwijl hyena's tijdens het paren de grootste lol lijken te hebben, is dit niet voor alle dieren een pretje. Sommige mannetjeskatten bijvoorbeeld hebben een penis met weerhaakjes. Logisch dat de vrouwtjes daar kattig van worden.

Ook ongeschikt voor jongere kijkers is een aanval van een groep krokodillen op een gnoe. Aan stukken gescheurd, dat is het trieste lot van de gnoe. Hij probeert een rivier over te steken, maar bereikt nooit de overkant. Sterke kaken grijpen hem vast en draaien hem rond in het water.

Makers

Scenario Alan Miller

Camera Matthew Aeberhard, Geert de Bruijn Sophie Buck, Gus Christie, Hugo van Lawick, Hugh Miles, Anton van Munster, Robert Poole

Geluid Pepijn Aben, Karen Hoy, Oswin Nungu, Zburi Msuya

Editor Manfred Poppenk

Muziek Pieter Straatman

Commentaar Simon Shrimpton-Smith

Uitvoerend producent Evert van den Bos, Hans Bosscher, Edith Brinkers

Producent Manfred Poppenk

Productiemaatschappij Natur Conservation Films B.V.

EO