Renée Menschaar

Uit Beeld en Geluid Wiki
Ga naar: navigatie, zoeken
PersoonPlaceholder.png

NaamRenée Menschaar
GeborenDen Haag, (datum onbekend), 1955
Functiespoppenspeler
Bekend vanSesamstraat
Periode actief1984-heden
Werkt samen metBert Plagman, Aart Staartjes

Renée Menschaar in de media
Oeuvre van Renée Menschaar

Ze vindt het niet prettig om op tv te komen. Haar stem echter is bij veel kinderen bekend, in tegenstelling tot haar uiterlijk. Menschaar speelt Pino in Sesamstraat. Ze is sinds 1984 betrokken bij het programma als ze in een café Bert Plagman ontmoet en met hem aan de praat raakt. Ze begint als rechterhand van Tommie.

In het najaar van 1991 wordt haar de rol van Pino toevertrouwd als Leo Dijkgraaf afzwaait. Hiermee wordt ze de eerste vrouw die de grote vogel speelt. Pas op de set heeft ze ontdekt dat Pino blauw is. Dit aangezien ze altijd een zwartwit televisietoestel had. Ook de eerste keer dat ze Pino speelt, is gedenkwaardig voor haar. Na twee minuten spelen kreeg ze de snavel van Pino al niet meer in beweging. Als ze aan het einde van de opname overstuur uit haar pak is gestapt en opgevangen door Aart Staartjes, blijkt dat haar pak beschadigd is geraakt en zodoende niet meer te gebruiken.

Menschaar is ook degene geweest die op het idee is gekomen Pino jonger te maken. De snavel wordt verkort en er worden felgekleude veren op zijn hoofd gezet. Deze pop is anno 2019 nog altijd in gebruik.