Television Design International

Uit B&G Wiki

Dit symposium is gehouden van 17 tot en met 21 maart 1986 in Keulen. Het symposium is georganiseerd door de WRD en heeft als thema 'computergrafiek'.

Een groep Nederlandse televisieontwerpers van de grafische afdeling van de NOS is op het symposium aanwezig. Ontwerper Frans Lasès presenteert een korte documentaire die hij samen met Leo Akkermans maakte, getiteld TV Design: for whom. Hierin presenteren ze de resultaten van een door de Dienst Kijk- en Luisteronderzoek uitgevoerd onderzoek naar televisievormgeving. Weten televisiekijkers wat ontwerper voor televisie inhoud? Missen ze het als de leader van het Journaal weggelaten wordt? En de belangrijkste vraag die Lasès stelt: voor wie doe je het eigenlijk als ontwerper? Voor deze opvallende en kritische presentatie van hun werk krijgt de afdeling een prijs mee naar huis.

De prijswinnende ontwerpen, waaronder bijvoorbeeld de leader voor BUCH en de NOS-televisievormgeving van Ron van Roon worden tentoongesteld in het Shaffy Theater (Felix Meritus) in april 1986.