The Freckles

Uit Beeld en Geluid Wiki
Ga naar: navigatie, zoeken
Periode2003
Beschikbaar in archiefBeeld en Geluid
GenreDocumentaire, kinderprogramma,
Decennia2000-2009
Mediumtelevisie
Freckles2.jpg


Beschrijving

De documentaire The Freckles gaat over de tieners Jip Freckle, Toom Ass, MarLon Stringslayer en Ivo Pivo die samen de punkrock band The Freckles vormen. Zij mogen optreden tijdens Lowlands 2003, en zijn daarmee de jongste band op Lowlands ooit. Ze zijn dan rond de 14 jaar oud.

De documentaire volgt ze tijdens hun repetities en hun optreden op Lowlands. Verder zijn er interviews met Jip Freckle, zijn ouders en Lowlandsbezoekers. Er wordt aandacht besteed aan de herkomst van hun naam, het optreden op Lowlands, de tekst van hun nummer ‘Kiss’ en beroemd worden.

Verder zijn er in de documentaire beelden te zien van het optreden naar aanleiding waarvan ze gevraagd worden op Lowlands op te treden en een nieuwsuitzending over Lowlands.

Makers

Camera, regie Anneke de Lind van Wijngaarden

Productie Nelleke van Markesteijn

Samenstelling Joline van Boven

Eindredactie Suzanne Kunzeler

NCRV

Achtergrondinformatie

De documentaire The Freckles is onderdeel van Dokument Junior, een jeugddocumentaireserie voor kinderen tussen de 8 en 12 jaar oud.

De band krijgt na hun optreden op Lowlands een platencontract aangeboden bij Universal Music. In september 2005 komt hun eerste cd, genaamd ‘Taking Chances, Making Changes’, uit.