Tim - Geschikt voor het front

Uit Beeld en Geluid Wiki
Ga naar: navigatie, zoeken
Periode2007
Beschikbaar in archiefBeeld en Geluid
GenreDocumentaire
Decennia2000-2009
Lengte41'41"
MediumTelevisie


Beschrijving

Tim, geschikt voor het front is een aflevering van Dokument. Dokument is een programma van de NCRV dat wekelijks reportages en documentaires uitzendt. Deze aflevering, van documentairemaakster Claudia van Tellegen, gaat over Tim Duinmayer. Tim is 18 jaar en is in opleiding voor militair bij de Koninklijke Landmacht.

In de reportage wordt het leven van Tim tijdens zijn AMO (Algemene Militaire Opleiding) gevolgd. Zijn oudere broer ging hem een aantal jaar geleden voor. De veranderingen; volwassenheid en discipline, die hij bij zijn broer zag, deden hem ertoe besluiten om ook te kiezen voor een baan als militair. Rick, Tim’s broer zit ten tijden van de documentaire in Uruzgan, Afghanistan. Ondanks de niet al te positieve verhalen van zijn broer uit het verre oosten, is Tim nog steeds vastberaden om zijn opleiding af te maken en uiteindelijk ook op uitzending te gaan.

Makers

Regie: Claudia Tellegen

Camera: Claudia Tellegen

Productie: Yolande van der Blij en Leonie van Zanten

Eindredactie: Jelle Peter de Ruiter

NCRV

Achtergrondinformatie

Er dreigt een personeelstekort bij het Nederlandse leger. Vooral nu er steeds meer gewonden en doden aan Nederlandse zijde vallen en de steun voor de missie onder de bevolking steeds meer afneemt. Defensie is druk opzoek naar jonge werknemers die haar troepen kunnen komen versterken.

Tim, geschikt voor het front is een vervolg op Davi wordt soldaat. Een documentaire van Claudia Tellegen die al eerder werd uitgezonden door NCRV's Dokument.