Tosca Hoogduin

Uit B&G Wiki
Tosca Hoogduin

NaamTosca Hoogduin
GeborenDen Haag, 25 juli 1934
GestorvenRotterdam, 26 mei 2002
Functiesverslaggever, presentator, producent, omroeper
Bekend vanAuto in AVRO aan, Cedea, Mezzo, Showtime, Dag met een gaatje, Easy listening, Kom er maar eens bij, Play it again, Rondom twaalf
Periode actief1960-1994
Werkt samen metImme Schade van Westrum
Media
Audio fragmentenAudio.png

Tosca Hoogduin in de media
Oeuvre van Tosca Hoogduin

Tosca treedt in 1957 in dienst bij de AVRO als verslaggeefster, producer, presentator en omroepster en is betrokken bij diverse radioprogramma's. De meeste bekendheid verwerft zij met het nachtprogramma Easy Listening dat zij 15 jaar lang maakt totdat ze in 1992 met pensioen gaat. Imme Schade van Westrum is in dit programma verantwoordelijk voor de muziekkeuze.

Ze is vooral bekend om haar zwoele en doorrookte stem waarmee zij dit programma presenteert en de openingszin: "Muziek voor wie wil gaan slapen, maar nog niet kan. Voor wie kan gaan slapen, maar nog niet wil"

De programma's Easy Listening en Mezzo worden na haar pensionering in 1992 respectievelijk gepresenteerd door Audrey van der Jagt en Robert Long en blijven de best beluisterde programma's van Radio 2.

Na een langdurig ziekbed is Tosca op 26 mei 2002 op 67 jarige leeftijd in Rotterdam overleden en is begraven op de algemene begraafplaats van Yerseke in het familiegraf bij haar zoon die al eerder overleden was.


Prijzen en Onderscheidingen

Eremedaille in de Orde van Oranje-Nassau in goud.