Trees Hazelhoff

Uit B&G Wiki
Trees Hazelhoff (Leidse Courant, 15 december 1972).

NaamTheresia Henrica (Trees) Hazelhoff-Brans
Geboren's-Hertogenbosch, 8 maart 1927
GestorvenLeiden, 16 augustus 2009
Functiesproducer, Televisiemaker
Bekend vanDe Stratemakeropzeeshow, De film van Ome Willem
Periode actief1967-1990
Werkt samen metAart Staartjes


Op relatief late leeftijd komt Trees Hazelhoff bij de VARA terecht, als scriptgirl. Dan wordt ze gevraagd als hoofd Filmaankoop. Haar eerste aankoop is 'The Forsyte saga'.

Trees Hazelhoff is als hoofd Film- en Jeugdzaken bij de VARA onder meer verantwoordelijk voor de kinderprogrammering. Die bestaat grotendeels uit ingekochte producties uit het buitenland. Samen met Aart Staartjes bezoekt ze ca 1970 een televisiecongres in München en daar onstaat het idee voor een eigen VARA-kinderprogramma dat De Stratemakeropzeeshow zal worden. Later ontwikkelen Hazelhoff en Staartjes ook De film van Ome Willem voor nog jongere kijkertjes. Hazelhoff is bij beide programma's betrokken als producer. Ze verliet de VARA in 1990 en was daarna betrokken bij de opzet van Kindernet. Als voorzitter van de Werkgroep Jeugd stond ze ook aan de wieg van programma's als Jeugdjournaal en Sesamstraat.

Haar eigen achternaam is Brans, maar ze gebruikt de achternaam van haar ex-echtgenoot Hendrik Hazelhoff, beter bekend als de schrijver Max Dendermonde.

Op haar 54e trouwde ze met Piet te Nuyl, die ze kende vanaf 1950. In augustus 2009 overleed ze in een ziekenhuis in Leiden.