Trivia:Klankbord
Uit B&G Wiki
- Oud EO-directeur en voormalig hoofdredacteur van Klankbord, Ad de Boer vertelt in 2007 over zijn eerste weken bij de EO: "In het eerste jaar dat ik bij de EO in dienst was, 1974, werkten we nog met Nagra's: loodzware opnameapparatuur voor het programma Klankbord...Ze waren zó zwaar dat je er een beurse schouder aan overhield. Je werkte met bandjes, die je erin legde. In die eerste jaren moest je er altijd goed om denken dat je, voordat die banden langs de koppen liepen, er een slag in legde. Zo was ik in Den haag voor een interview met Hannie van Leeuwen, Tweede Kamerlid voor de ARP. Ik had een práchtig interview met haar gemaakt en kwam in de studio in Hilversum, een halfuurtje voor de uitzending, om te monteren. Ik legde het bandje op de tafel van de technicus en toen hoorde ik een héééééle láááááge, zwáááááre, dónkere stem van Hannie van Leeuwen, want ik had kennelijk geen slag in de band gelegd..Het interview was dus niet uit te zenden!"
(Bron: Altijd goed voor hartkloppingen - Veertig jaar Evangelische Omroep, pag. 35.)
- Ad de Boer vertelt bij zijn afscheid in 2005 hoe hij in 1973 bij de EO zijn eerste weken beleeft bij Klankbord: "Mijn eerste week bij de EO. Op zaterdag brak de Yom Kippoer-oorlog uit. Ik was journalistiek totaal onervaren en van radio maken wist ik niks. Maar ik had toch met kunst- en vliegwerk een actualiteitenuitzending op de radio. De vraag was: hoe vind je onderwerpen, en waar ga je aandacht aan besteden? Die zaterdag was er gelukkig een Bondsdag van de Christelijke Gerefomreerde Jeugdbond. Ik was de hele dag in die Veluwehal om een reportage te maken. Ik kwam die avond rond een uur of acht thuis en kreeg kort daarna een telefoontje van het toenmalige hoofd Radio Arie Baanstra, die mij vroeg: 'Wat doe jij vanavond met de oorlog in het Midden-Oosten? 's Avonds rond 20.00 kwam ik pas tot de ontdekking dat Israël was aangevallen. Toen moest ik met een noodgang nog iets ander doen. Ds Glashouwer kwam tijdens de beoordeling van de actualiteitenprogramma's met het verwijt: 'Ik heb de visie op Israël gemist'. Ik vroeg toen, niets vermoedend: Wat is dat, de visie op Israël?"
(Bron: Altijd goed voor hartkloppingen - Veertig jaar Evangelische Omroep, pag. 35. en ADieu, Hartenkreten bij het afscheid van Ad de Boer van de EO op 1 maart 2006, pag. 21.)