V8

Uit B&G Wiki
V8 logo (2001)

NaamV8
Oprichting1 mei 2001
Opheffing20 september 2003
Programma directeurBart in 't Hout
Omroep StatusCommerciële omroep
Aanvullende informatieTelevisievormgeving
V8 in jaartallen


In 2001 neemt SBS Broadcasting BV het noodlijdende FOX8 over. De zender moet plaats bieden aan Veronica dat uit HMG stapt. SBS ziet in een samenwerking met Veronica de mogelijkheid een multimediaal bedrijf te vormen door de aanwezigheid van Veronica-internet en Veronica magazine. Omdat de vereniging tot 1 september 2001 de naam Veronica niet mag gebruiken, wordt besloten de naam V8 aan te nemen. Gedachte achter de naam is dat de 'V' verwijst naar Veronica en de '8' naar de voorkeurzender. Fanatiekelingen ontdekken bovendien dat een kanteling van de '8' de afkorting VOO veroorzaakt, Veronica Omroep Organisatie. Een onoverkomelijk verschil in mening over de waarde van Veronica magazine en het bedrag dat Veronica moet inbrengen voor de samenwerking veroorzaakt een kink in de kabel. SBS besluit de naam en zender V8 definitief voort te zetten.

Programma directeur Bart in 't Hout werkt ondertussen aan een 'eigenzinnig, avontuurlijk, jong, rebels, sexy en cool' uitzendschema waarmee de Nederlandse jeugd bereikt kan worden. Tot zes uur s'avonds beheerst FOX kids de zender. Amerikaanse series als The A-team, Miami Vice en films uit de database van SBS vormen het hart van de zender. Nederlands product is er met de van SBS6 overgenomen programma's Zoëy zappt en Zoëy ziet sterretjes.

Naast Eddy Zoëy worden 'soapie' Ellemieke Vermolen, zangeres Marlayne en ex-TMF vj Fabienne de Vries de gezichten van de zender. Marlayne en Vermolen presenteren het dagelijkse programma Hou 'm vast. Fabienne de Vries is te zien als presentator van de Nederlandse Fear factor. Vivian Reys en Roel Kyvelos trachten het succes van Over de roooie te evenaren in Een rug te ver. De programmering is compleet met de realityseries Six in the sun, Nederland gaat plat en Hitch bitch. In de late uurtjes sluit V8 af met de Erotic night. Schokkende en opziendbarende erotische gebeurtenissen worden getoond in Sex op tv. De ins en outs over het Kama sutra boek worden uiteengezet in een 4-delige serie. Een erotische film sluit het geheel in stijl af.