Wereldnet

Uit Beeld en Geluid Wiki
Ga naar: navigatie, zoeken
Periode1997-2012
Beschikbaar in archiefBeeld en Geluid
GenrePraatprogramma
Decennia1990-1999,
2000-2009,
2010-2019
Lengte25'
MediumRadio
Wereldnet1.jpg Wereldnet2.jpg


Beschrijving

Rechtstreekse gesprekken met Nederlanders overal ter wereld. Het lokale wereldnieuws en persoonlijke verhalen van Afghanistan tot Zanzibar. Verteld door 150 Wereldnet correspondenten die er wonen en werken. Het programma is uitgezonden op Radio 5, Radio 747AM, Radio 1 en de Wereldomroep.

Ronald van den Boogaard en Ton van der Graaf bedenken het programma voor een restuur op Radio 5. Tijdens hun reizen in het buitenland ontmoeten ze veel Nederlanders. Die willen ze laten vertellen over voorvallen en gebeurtenissen in hun woonland, die in Nederland nooit de krant of andere media halen.

Naast VPRO en Wereldomroep hebben voor langere of kortere tijd ook andere omroepen geparticipeerd in het programma: EO, Human, NCRV, NPS, Teleac/NOT en VARA. Het aantal presentatoren is groot omdat elke omroep eigen mensen inzet.

Makers

Presentatie Tessel Blok, Karin van de Boogaert, Ronald van den Boogaard, Conny van den Bor, Ton van de Graaf, Daan Hartgers, Adeline van Lier, Sytze Braaksma, Dorothée Forma,Evert ten Ham, Bertus Hendriks, Stan van Houcke, Teun van der Keuken, Jan Kikkert, Marnix Koolhaas, Hugo van Krieken, Klaas van Kruistum, Bo van der Meulen, Nelleke Rademaker, Jeroen Snel, Anouk Tijssen, Klaas den Tek, Klaas Vos, Mirjam de Winter, André Zwartbol


VPRO, Wereldomroep