Wim Vriezen

Uit Beeld en Geluid Wiki
Ga naar: navigatie, zoeken
Wim Vriezen achter de microfoon bij de Wereldomroep.

NaamWim Vriezen
GeborenLeiden, 20 april 1955
Functiesprogrammamaker, radiomaker nieuwspresentator
Bekend vanRadio Monique, Cable One, Wereldomroep
Periode actief1980 - heden
Werkt samen metJob Boot, Willem van Kooten, Dick Klees, Tom Mulder
Media
Wim Vriezen bespreekt voor het laatst taalblunders in Klare Taal, 23 maart 2012Audio.png
Wim Vriezen bespreekt voor het laatst taalblunders in Klare Taal, 23 maart 2012


Wim Vriezen zet zijn eerste schreden op het radiopad bij de bekende ziekenomroep Radio Lucas in Amsterdam. Hij heeft met Radio Forum een eigen klassieke piraat en houdt zich ook bezig met klassieke muziek bij de Concertzender, waar hij de eerste presentator is. Als nieuwslezer is hij halverwege de jaren tachtig te horen op Unique FM.

Van 1985 tot 1987 is hij onder het pseudoniem Wim de Valk als nieuwslezer en discjockey werkzaam bij de zeezender Radio Monique aan boord van het Radio Caroline zendschip Ross Revenge. Het afbreken van de 90-meter hoge zendmast, waar Vriezen getuige van is, doet het populaire station uiteindelijk de das om.

Terug aan land wordt Vriezen de eerste nieuwslezer van het commerciële station Cable One van Tom Mulder. De overheid zal later ook de uitzendingen van dit station het zwijgen opleggen, maar nog voor die tijd stapt Vriezen over naar de Wereldomroep.

Bij de Wereldomroep heeft Wim Vriezen een veelheid aan werkzaamheden: hij is omroeper, nieuwslezer en actualiteitenpresentator, hij maakt het programma Matinee met klassieke muziek, de jaarlijkse uitzending rond het prinses Christina Concours, Hollands Diep en hij treedt op als de 'taalpurist' in Klare Taal. Ook schrijft hij De Week Die Was en is hij trainer voor presentatoren van de Nederlandse en de Caribische afdelingen.