Job Boot

Uit B&G Wiki
Job Boot

NaamJob Boot
GeborenZeist, 5 augustus 1954
Functies journalist, programmamaker, radiomaker nieuwspresentator
Bekend vanNOS, NCRV, Wereldomroep
Periode actief1977 - heden
Werkt samen metTed de Braak, Rik Felderhof, Sjors Fröhlich, Dick Klees, Violet Falkenburg, Wim Vriezen
Media
Job Boot in Nieuwslijn van de WereldomroepAudio.png
Job Boot in Nieuwslijn van de Wereldomroep
Externe infoWebsite


Sinds 1977 is Job Boot journalist en programmamaker bij de publieke omroep. Hij is redacteur/nieuwslezer bij het NOS Journaal (radio) en presentator van actualiteitenprogramma’s bij de Wereldomroep.

Ook maakt hij zeventien jaar als freelancer programma's voor de NCRV. Boot doet de presentatie, productie, regie en eindredactie van tal van radioprogramma’s op het gebied van human interest en jongeren, zoals: Rozegeur en Prikkeldraad, Coupe Soleil, MM-Magazine, Wie weet waar Willem Wever woont, Plein Publiek, Lunchpakket, Tussenuur en Reislustig, reislastig.

Voor televisie werkt Boot mee aan de programma's De Stoel (NCRV), Rondom Tien (NCRV) en Panoramiek (NOS). Als jonge freelance presentator komt hij achter de microfoon van het dagelijkse NOS radioprogramma Met het oog op morgen. Ook is hij presentator en eindredacteur van NOS Actuele Zaken (radio).

Sinds 1983 heeft hij een eigen bureau voor journalistiek en communicatie. Hij maakt tientallen videoproducties voor overheid en bedrijfsleven, spreekt commentaarteksten in bij honderden tv-documentaires en bedrijfsfilms. Daarnaast schrijft Boot twintig jaar artikelen in regionale dagbladen over (pop)muziek.

Sinds 1990 is hij ook actief als media/presentatie-trainer en veelgevraagd dagvoorzitter/discussieleider tijdens congressen en symposia over uiteenlopende onderwerpen.