De agenda van 2007: verschil tussen versies

Uit B&G Wiki
(Nieuwe pagina aangemaakt met '{{ Infobox Productie | periode = 2007 | archief_link = [http://zoeken.beeldengeluid.nl/internet/index.aspx?ChapterID=1164&searchText=beeld%20en%20geluid Beeld en Gelu...')
 
Geen bewerkingssamenvatting
 
(6 tussenliggende versies door 4 gebruikers niet weergegeven)
Regel 1: Regel 1:
{{ Infobox Productie
{{ Infobox Productie
| periode = 2007  
| periode = 2007  
| archief_link = [http://zoeken.beeldengeluid.nl/internet/index.aspx?ChapterID=1164&searchText=beeld%20en%20geluid Beeld en Geluid]
| archief_link = [http://zoeken.beeldengeluid.nl/internet/index.aspx?ChapterID=1164&searchText=De%20agenda%20van%202007 Beeld en Geluid]
| makers = [[#Makers|Makers]]
| makers = [[#Makers|Makers]]
| genre = [[:category:documentaire|Documentaire]]
| genre = [[:category:documentaire|Documentaire]]
Regel 16: Regel 16:


===Beschrijving===
===Beschrijving===
In deze documentaire wordt een vooruitblik gegeven van wat er allemaal in 2007 zal worden uitgezonden door Tegenlicht. [[Felix Rottenberg]]  gaat op Nieuwjaarsavond langs bij medewerkers en redacteuren in het VPRO gebouw. Hij gaat langs bij [[Jos Putter]] die de laatste hand legt aan een documentaire [[In memeoriam van Aleksander Litvinenko]] gaat over de nabestaande van de vermoorde oud KNG agent Aleksander Litvineko.  
In deze documentaire wordt een vooruitblik gegeven van wat er allemaal in 2007 zal worden uitgezonden door ''[[Tegenlicht]]''. [[Felix Rottenberg]]  gaat op Nieuwjaarsavond langs bij medewerkers en redacteuren in het VPRO gebouw. Hij gaat langs bij [[Jos Putter]] die de laatste hand legt aan de documentaire ''[[In memoriam Aleksander Litvinenko]]'' over de nabestaande van de vermoorde oud KNG agent Aleksander Litvinenko.  
Ook gaat Rottenberg langs bij de programmamakers van de documentaire [[Wie zijn we?]] Hierin laten [[Bregje van der Haak]] en [[Pauline Meurs]] portretten zien van soldaten uit het Nederlandse leger met een multiculturele achtergrond. Volgens hun heeft identiteit vooral met gevoel te maken en dat willen ze vooral naar voren brengen in hun documentaire.  
 
Tegenlicht zal in 2007 ook een tweedelige aflevering uitzenden van [[Huub Oosterhuis]]. De afleveringen [[Vrienden van god]] en [[Weg met god]] gaan over god in de Verenigde Staten en artiesten. Daarbij gaat Oosterhuis langs bij evolutiebioloog Richard Dawkins die een boek heeft geschreven over geloof.  
Ook gaat Rottenberg langs bij de programmamakers van de documentaire ''[[Wie zijn we?]]'' Hierin laten [[Bregje van der Haak]] en [[Pauline Meurs]] portretten zien van soldaten uit het Nederlandse leger met een multiculturele achtergrond. Volgens hen heeft identiteit vooral met gevoel te maken en dat willen ze vooral naar voren brengen in hun documentaire.  
In april 2007 zendt Tegenlicht vier afleveringen uit over de invloed van de Israël lobby en de complexe situatie in het Midden-Oosten. [[Joris Luyendijk]] en [[Marije Meerman]] laten in het programma [[De Israel Lobby]] zien op welke manier de Israëlische regering erin slaagt om beeldvorming te sturen en manipuleren. Door middel van voorbeelden is te zien op welke manier de Israël lobby in werking is in de Verenigde Staten.   
 
In de laatste monteerkamer waar Rottenberg een kijkje neemt zijn [[Jorien van Nes]] en Tofik Dibi, nummer 7 in de lijst GroenLinks, aan het werk aan hun documentaire [[Bericht uit Amsterdam-West]]. Van Nes heeft Dibi gevolgd voor en tijdens de verkiezingen van 2006. Dibi komt uit Slooterdijk en wil graag iets voor zijn wijk betekenen.  
''Tegenlicht'' zal in 2007 ook een tweedelige aflevering uitzenden van [[Huub Oosterhuis]]. De afleveringen ''[[Vrienden van God]]'' en ''[[Weg met God]]'' gaan over God in de Verenigde Staten en artiesten. Daarbij gaat Oosterhuis langs bij evolutiebioloog Richard Dawkins die een boek heeft geschreven over geloof.  
Voordat Rottenberg het programma afsluit laat hij nog een klein fragment zien uit de documentaire [[Strijders tegen geluk]]. In het fragment is te zien hoe een Afghaanse vrouw in een consulerend beraad in Afghanistan een aanklacht indient tegen krijgsheren en mannen die vrouwen onderdrukken.  
 
In april 2007 zendt ''Tegenlicht'' vier afleveringen uit over de invloed van de Israël lobby en de complexe situatie in het Midden-Oosten. [[Joris Luyendijk]] en [[Marije Meerman]] laten in het programma ''[[De Israël lobby]]'' zien op welke manier de Israëlische regering erin slaagt om beeldvorming te sturen en manipuleren. Door middel van voorbeelden is te zien op welke manier de Israël lobby in werking is in de Verenigde Staten.   
 
In de laatste monteerkamer waar Rottenberg een kijkje neemt zijn [[Jorien van Nes]] en Tofik Dibi, nummer 7 in de lijst GroenLinks, aan het werk aan hun documentaire ''[[Bericht uit Amsterdam-West]]''. Van Nes heeft Dibi gevolgd voor en tijdens de verkiezingen van 2006. Dibi komt uit Slooterdijk en wil graag iets voor zijn wijk betekenen.  
 
Voordat Rottenberg het programma afsluit laat hij nog een klein fragment zien uit de documentaire ''[[Strijders tegen geluk]]''. In het fragment is te zien hoe een Afghaanse vrouw in een consulerend beraad in Afghanistan een aanklacht indient tegen krijgsheren en mannen die vrouwen onderdrukken.  
 
===Makers===
===Makers===
Regie [[Ymke Kreiken]]  
Regie [[Ymke Kreiken]]  


Regel 30: Regel 37:


===Achtergrondinformatie===
===Achtergrondinformatie===
Deze  documentaire is onderdeel van [[Tegenlicht]], een informatief programma van de VPRO.
De documentaire [[Strijders tegen geluk]] heeft in maart 2007 de Zilveren Wolf gewonnen.


[[category:producties|De Agenda van 2007]]  
Deze  documentaire is onderdeel van ''[[Tegenlicht]]'', een informatief programma van de [[VPRO]].
[[category:documentaire| De Agenda van 2007]]  
----
[[category:2000-2009| De Agenda van 2007]]
[[category:productielijst A|Agenda van 2007, de]]  
[[category:documentaire|Agenda van 2007, de]]  
[[category:2000-2009|Agenda van 2007, de]]

Huidige versie van 9 dec 2010 om 08:41

Periode2007
Beschikbaar in archiefBeeld en Geluid
GenreDocumentaire
Decennia2000-2009
Lengte49'38"
Mediumtelevisie


Beschrijving

In deze documentaire wordt een vooruitblik gegeven van wat er allemaal in 2007 zal worden uitgezonden door Tegenlicht. Felix Rottenberg gaat op Nieuwjaarsavond langs bij medewerkers en redacteuren in het VPRO gebouw. Hij gaat langs bij Jos Putter die de laatste hand legt aan de documentaire In memoriam Aleksander Litvinenko over de nabestaande van de vermoorde oud KNG agent Aleksander Litvinenko.

Ook gaat Rottenberg langs bij de programmamakers van de documentaire Wie zijn we? Hierin laten Bregje van der Haak en Pauline Meurs portretten zien van soldaten uit het Nederlandse leger met een multiculturele achtergrond. Volgens hen heeft identiteit vooral met gevoel te maken en dat willen ze vooral naar voren brengen in hun documentaire.

Tegenlicht zal in 2007 ook een tweedelige aflevering uitzenden van Huub Oosterhuis. De afleveringen Vrienden van God en Weg met God gaan over God in de Verenigde Staten en artiesten. Daarbij gaat Oosterhuis langs bij evolutiebioloog Richard Dawkins die een boek heeft geschreven over geloof.

In april 2007 zendt Tegenlicht vier afleveringen uit over de invloed van de Israël lobby en de complexe situatie in het Midden-Oosten. Joris Luyendijk en Marije Meerman laten in het programma De Israël lobby zien op welke manier de Israëlische regering erin slaagt om beeldvorming te sturen en manipuleren. Door middel van voorbeelden is te zien op welke manier de Israël lobby in werking is in de Verenigde Staten.

In de laatste monteerkamer waar Rottenberg een kijkje neemt zijn Jorien van Nes en Tofik Dibi, nummer 7 in de lijst GroenLinks, aan het werk aan hun documentaire Bericht uit Amsterdam-West. Van Nes heeft Dibi gevolgd voor en tijdens de verkiezingen van 2006. Dibi komt uit Slooterdijk en wil graag iets voor zijn wijk betekenen.

Voordat Rottenberg het programma afsluit laat hij nog een klein fragment zien uit de documentaire Strijders tegen geluk. In het fragment is te zien hoe een Afghaanse vrouw in een consulerend beraad in Afghanistan een aanklacht indient tegen krijgsheren en mannen die vrouwen onderdrukken.

Makers

Regie Ymke Kreiken

Productie Roel van Broekhoven

VPRO

Achtergrondinformatie

Deze documentaire is onderdeel van Tegenlicht, een informatief programma van de VPRO.