Aïcha: verschil tussen versies

Uit B&G Wiki
Geen bewerkingssamenvatting
Geen bewerkingssamenvatting
 
(2 tussenliggende versies door dezelfde gebruiker niet weergegeven)
Regel 9: Regel 9:
}}
}}


 
[[Bestand:Aicha_(2001).jpg|Shot]]


<br clear='all'>
<br clear='all'>
===Beschrijving===
===Beschrijving===
''Aïsha'' is een aflevering uit de documentairereeks ''[[Dokwerk]]'' uitgezonden door de [[NPS]] in 2001. Deze aflevering volgt de reis van Aïsha Ismael Osman, een van oorsprong Somalische vrouw, die terugkeert naar Somalië om haar moeder op te zoeken. Na de dood van haar vader is Aïsha op jonge leeftijd met haar broertjes naar Nederland gevlucht om een beter bestaan op te bouwen. Haar moeder en Tante vluchten tijdens de oorlog naar het Oost-Afrikaanse land Djibouti. Vanuit Somalië reist ze verder per trein naar Djibouti waarin ze wordt begeleidt door haar oom die nog steeds in Somalië woont. De aflevering wisselt fragmenten af van haar leven in Nederland en haar tijdelijke verblijf in Somalië en Djibouti waar ze geconfronteerd wordt met grote armoede. In Somalië heeft Aïsha een ontmoeting met de minister van binnenlandse zaken Ahmed Tambi met wie ze onder meer spreekt over de erkenning van Somalieland. Via hem hoopt ze in contact te komen met de president van Somalieland. Verder komt de belangrijke vraag aan de orde : Moeten Somalische vluchtelingen geld blijven sturen naar achtergebleven familieleden of is de Somalische economie meer gebaat bij een terugkeer van deze migranten?
''Aïcha'' is een aflevering uit de documentairereeks ''[[Dokwerk]]'' uitgezonden door de [[NPS]] in 2001. Deze aflevering volgt de reis van Aïcha Ismael Osman, een van oorsprong Somalische vrouw, die terugkeert naar Somalië om haar moeder op te zoeken. Na de dood van haar vader is Aïcha op jonge leeftijd met haar broertjes naar Nederland gevlucht om een beter bestaan op te bouwen. Haar moeder en Tante vluchten tijdens de oorlog naar het Oost-Afrikaanse land Djibouti. Vanuit Somalië reist ze verder per trein naar Djibouti waarin ze wordt begeleidt door haar oom die nog steeds in Somalië woont. De aflevering wisselt fragmenten af van haar leven in Nederland en haar tijdelijke verblijf in Somalië en Djibouti waar ze geconfronteerd wordt met grote armoede. In Somalië heeft Aïsha een ontmoeting met de minister van binnenlandse zaken Ahmed Tambi met wie ze onder meer spreekt over de erkenning van Somalieland. Via hem hoopt ze in contact te komen met de president van Somalieland. Verder komt de belangrijke vraag aan de orde : Moeten Somalische vluchtelingen geld blijven sturen naar achtergebleven familieleden of is de Somalische economie meer gebaat bij een terugkeer van deze migranten?


===Makers===
===Makers===
Regel 36: Regel 36:




[[category:producties|Aïsha]]
[[category:Productielijst A|Aicha]]
[[category:Documentaire]]
[[category:Documentaire]]
[[category:2000-2009]]
[[category:2000-2009]]

Huidige versie van 7 okt 2009 om 09:51

Periode2001
Beschikbaar in archiefbeeld en geluid
GenreDocumentaire
Decennia2000-2009
Lengte53'59"
Mediumtelevisie

Shot


Beschrijving

Aïcha is een aflevering uit de documentairereeks Dokwerk uitgezonden door de NPS in 2001. Deze aflevering volgt de reis van Aïcha Ismael Osman, een van oorsprong Somalische vrouw, die terugkeert naar Somalië om haar moeder op te zoeken. Na de dood van haar vader is Aïcha op jonge leeftijd met haar broertjes naar Nederland gevlucht om een beter bestaan op te bouwen. Haar moeder en Tante vluchten tijdens de oorlog naar het Oost-Afrikaanse land Djibouti. Vanuit Somalië reist ze verder per trein naar Djibouti waarin ze wordt begeleidt door haar oom die nog steeds in Somalië woont. De aflevering wisselt fragmenten af van haar leven in Nederland en haar tijdelijke verblijf in Somalië en Djibouti waar ze geconfronteerd wordt met grote armoede. In Somalië heeft Aïsha een ontmoeting met de minister van binnenlandse zaken Ahmed Tambi met wie ze onder meer spreekt over de erkenning van Somalieland. Via hem hoopt ze in contact te komen met de president van Somalieland. Verder komt de belangrijke vraag aan de orde : Moeten Somalische vluchtelingen geld blijven sturen naar achtergebleven familieleden of is de Somalische economie meer gebaat bij een terugkeer van deze migranten?

Makers

Eindredactie Cees van Ede

Regie Annemarie Strijbosch

Productie Joost Verhey

Camera Eugéne van den Bosch

Geluid Rogier Kappers

Montage Jan Dop

Bureauproductie Ellen Jaspers

NPS