De man die steeds terugkwam: verschil tussen versies

Uit B&G Wiki
Regel 48: Regel 48:
===Achtergrond===
===Achtergrond===


[[The One Who Came Back]] is de titel van een hoorspel van [[James Foillet]] uit 1977. Het is het vierde deel uit de serie [[The War Behind Whire]]. Agnes de Wit vertaalt het naar het Nederlands en op op 5 november 1986 is het stuk op de Nederlandse televisie te zien als [[De man die steeds terugkwam]]. Centraal in het hoorspel staat een ontsnapte krijgsgevangene in 1946. De titel suggereert dat [[Rob de Nijs]] die na elke tegenslag weer terugslaat even standvastig en gedreven is om zijn zangcarrière door te zetten, als de krijgsgevangene om te overleven.  
[[De man die steeds terugkwam]], in het Engels, [[The One Who Came Back]] is de titel van een hoorspel van [[James Foillet]] uit 1977. Het is het vierde deel uit de serie [[The War Behind Whire]]. Agnes de Wit vertaalt het naar het Nederlands en op op 5 november 1986 is het stuk op de Nederlandse televisie te zien. Centraal in het hoorspel staat een ontsnapte krijgsgevangene in 1946. Het lijkt alsof de documentairemaker [[Rob de Nijs]], die na elke tegenslag weer terugslaat en standvastig en gedreven blijft om zijn zangcarrière door te zetten, wil vergelijken met de krijgsgevangene, die het telkens lukt om te overleven.  


----
----
[[:Category:Productielijst M|Productielijst M]] [[:Category:Productielijst M|Man die steeds terugkwam, de]] [[:Category: Documentaire|Documentaire]] [[:Category:2000-2009|2000-2009]]
[[:Category:Productielijst M|Productielijst M]] [[:Category:Productielijst M|Man die steeds terugkwam, de]] [[:Category: Documentaire|Documentaire]] [[:Category:2000-2009|2000-2009]]

Versie van 15 okt 2010 11:55

Periode2007
Beschikbaar in archief
GenreDocumentaire
Decennia2000-2009
Lengte33'35
Mediumtelevisie
GalleryGallery


Beschrijving

Deze documentaire van Profiel geeft een portret van Rob de Nijs weer. Aan de hand van archiefbeelden interviewt Fons van der Poel bekende van de zanger over de hoogtepunten en dieptepunten van zijn carrière maar ook over zijn gedrevenheid en zijn angsten. De documentairemaker schetst een beeld van het verloop van de Nijs' carrière dat van start gaat in de jaren '60 tot nu. Het profiel van een artiest die het lukt om zich telkens opnieuw met succes te introduceren bij het Nederlandse publiek. En elke keer zijn comeback maakt alsof hij nooit is weggeweest.

Makers

Programmamaker Fons van der Poel

Redactie/productie Saskia Cuppens

Camera Ron van der Lugt, Boudewijn Huisman

Montage Bart van Aggele

Geluid Mick Witkamp, Martien van Vliegen

Leaderontwerp Jeroen Kuitenbrouwer

Audiomixage Danny Prent

Eindredactie KRO Anthon Fasel

Productie Profiel Hedy Uilenberg

Eindredactie Profiel Marc Josten

Profiel

KRO

Achtergrond

De man die steeds terugkwam, in het Engels, The One Who Came Back is de titel van een hoorspel van James Foillet uit 1977. Het is het vierde deel uit de serie The War Behind Whire. Agnes de Wit vertaalt het naar het Nederlands en op op 5 november 1986 is het stuk op de Nederlandse televisie te zien. Centraal in het hoorspel staat een ontsnapte krijgsgevangene in 1946. Het lijkt alsof de documentairemaker Rob de Nijs, die na elke tegenslag weer terugslaat en standvastig en gedreven blijft om zijn zangcarrière door te zetten, wil vergelijken met de krijgsgevangene, die het telkens lukt om te overleven.


Productielijst M Man die steeds terugkwam, de Documentaire 2000-2009